Volledig belicht bladerdek met nieuw armatuur

Luminaid presenteert een nieuw armatuur, genaamd Floralux.spectris. De spectrale opbouw van deze groeilamp benadert het diffuse zonlicht en levert de professionele teler een ideale balans tussen mens en plant.

"De uitgekiende spectrale opbouw van het licht levert de gewenste gewasreactie, terwijl werknemers in de kas een comfortabele werkplek behouden", legt Richard van de Waart van Luminaid uit. Het spectrum van Floralux.spectris is niet rood, wit en blauw, maar kent een volledigere opbouw die het zonlicht benadert. Hiermee wordt een natuurlijke omgeving voor het gewas gecreëerd.

Het nieuwe lichtsysteem heeft een uitstralende lichtbundel van 120֯. Dit garandeert een volledig belicht bladerdek in de aardbeienteelt onder glas. Daarnaast schijnt de lichtbundel op de vruchten van ernaast gelegen rijen. "Floralux.spectris levert een verbeterde strekking, alsmede vruchtontwikkeling in zowel een doorteelt- als doordrager teeltstrategieën. De uniek ronde behuizing van de lamp zorgt voor een diffuse verdeling van het licht. Hiermee wordt het licht gelijkmatig verdeelt over het gehele gewas. Dit beeld is vergelijkbaar met de combinatie diffuus glas en zonlicht."

Het Floralux belichte teeltsysteem bestaat uit 3 meter armaturen die op variabele hoogte boven de teelt opgehangen worden. Het armatuur wordt eenvoudig door-gekoppeld en functioneert als een continue lichtlijn. "De plant ervaart een hoogwaardig lichtniveau in het juiste spectrum, terwijl nauwelijks stralingswarmte ontstaat en een diffuus lichtbeeld wordt gecreëerd."

Voor meer informatie: 
Luminaid
Richard van de Waart
+31 6 25 17 45 50
richard.van.de.waart@luminaid.eu
www.luminaid.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven