Dennis de Zeeuw brengt in Mexico gewasshredder aan de man

“In 2012 woonde ik een jaar in Mexico. Er waren daar veel kansen en ik besloot om tegemoet te komen aan de marktvraag naar technologie ‘ter plaatse’.” Dennis de Zeeuw is algemeen directeur van DQ Hortisoluciones en spreekt over zijn bedrijf en het bedienen van de Mexicaanse markt.

Hortisoluciones verkoopt tuinbouwtechnologie aan de Mexicaanse markt, van ISM Hortimat, Holland Screens en Holland Netting tot nog een heel aantal andere producten. Het bedrijf heeft nu de Bio Bull onder de aandacht gebracht, omdat arbeid steeds schaarser wordt. Met dit product is er minder behoefte aan arbeid en kunnen de gewassen elkaar sneller opvolgen. “We zijn ervan overtuigd dat de service achter het product enorm belangrijk is.”

Bio Bull
De Bio Bull is een gewasvernietiger van Hortimat, die 2000 tot 3500 m² per uur kan verwerken. De vernietiger wordt voornamelijk gebruikt voor het opruimen van oude paprika-, tomaten- en komkommerplanten, wanneer de kas moet worden leeggehaald. Het apparaat heeft een grote invoerruimte, zodat het gewas eenvoudig kan worden verwerkt. Het apparaat werkt verder op afstand, zodat het erg veilig is om mee te werken.

Mexicaanse markt
In Mexico wordt de tuinbouwproductie voornamelijk verkocht aan de Verenigde Staten en Canada en de telers worden betaald in Amerikaanse dollars. “De Amerikaanse dollar staat veel sterker nu dan de Mexicaanse peso. De telers krijgen dus meer peso’s per kilo, maar de arbeidskosten blijven gelijk.”

Vanwege COVID-19 zijn nieuwbouwprojecten tijdelijk stilgelegd, maar Dennis is positief over de markt vanwege de diversificatie van het bedrijf. “Er is nog steeds vraag naar de producten die we elk jaar verkopen.”

Lokale service
Hortisoluciones wil graag een lokale bron van kennis vormen voor klanten als bedrijf dat de taal en cultuur en de manier van denken kent. De lokale organisatie, de mogelijkheid om ter plaatse service te verlenen en installaties te verrichten en de kwaliteit van de producten van het bedrijf zorgt ervoor dat ze een goede partner zijn voor telers. “We zien dat lokale service belangrijker is dan ooit, de bedrijfsprocessen van klanten moeten door blijven gaan.”

Voor meer informatie:
DQ Hortisoluciones
442- 241 62 12
www.hortisoluciones.com
contacto@hortisoluciones.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven