Julien Dame, Flexivers

Anderhalve meter groenten en fruit voor burgemeester Breda

Tholen – Toen werd besloten dat de horeca op 1 juni zijn deuren weer beperkt mocht openen voor het publiek, bedacht burgemeester Paul Depla van Breda, ‘waarom niet eerst een proefdag in onze gemeente?’ Het idee werd door de overheid echter tot zijn spijt afgeschoten. Toch heeft de burgervader volgens Flexivers zich de afgelopen maanden sterk ingezet voor de lokale horeca en daarom kwamen ze hem gisteren bedanken met een plankje vol verse groenten en fruit.

Rudolf Sluimer (links) en Julien Dame (rechts) overhandigen Paul Depla een plankje vol met groenten en fruit op het gemeentehuis in Breda

Plankje? Zeg maar gerust plank. Rudolf Sluimer en Julien Dame hielden zich op het gemeentehuis keurig aan de anderhalve meter afstand en vonden het wel toepasselijk om een 1,5 meter lange plank gevuld met groenten en fruit uit Nederland als radijzen, asperges, bosbessen, roodlof, etc. te kunnen aanbieden. “Op deze manier hebben we de burgemeester bedankt voor zijn inzet in de horeca in Breda,” vertelt Julien. “In de gemeente Breda hebben we veel klanten zitten en dus kunnen we zijn inzet erg waarderen.”

Flexivers lijkt wel wat te herkennen in de veerkracht van de burgemeester. “Toen in maart de horeca zijn deuren moest sluiten, zijn we gelijk samengekomen met het team,” vertelt Julien. “We besloten gelijk onze schouders eronder te zetten en hebben contact opgenomen met al onze klanten en leveranciers om te kijken hoe we elkaar konden helpen in deze tijden met bijvoorbeeld het opzetten van een take-away concept. Zo zijn we het contact blijven houden en zijn we onze klanten ook fulltime blijven voorzien van advies over de menukaart en het gebruik van streekproducten. Want ook al is het dan take-away dat wil niet zeggen dat je dan niets met een mooi seizoensproduct als asperges moet doen.”

Wat de burgemeester allemaal kreeg van Flexivers

Hoewel de omzet van de groothandel sterk is teruggelopen, gingen de medewerkers niet bij de pakken neerzitten. “Dat deden we drie jaar geleden bij een grote brand in ons bedrijf niet en met de coronacrisis gaan we dat ook niet doen,” vertelt Julien. “In de eerste week na de lockdown zijn we ook een webshop begonnen voor particulieren, die we in 2 dagen hebben opgebouwd. Met pakketten konden we zo niet alleen de hardlopers verkopen zoals aardbeien en asperges maar ook bijzondere producten van lokale tuinders, om met elkaar de lokale afzet op niveau te houden en de consument hiermee kennis te laten maken.”

Flexivers is nu vooral bezig met de voorbereidingen op de beperkte heropening van de horeca op 1 juni. “We zijn onze klanten weer aan het contacteren om samen naar een ideale heropening uit te kijken. We bieden tevens de mogelijkheid voor onze klanten om tijdens het Pinksterweekend nog bestellingen te plaatsen, welke we ook op 2e Pinksterdag – 1 juni – vers uitleveren. Normaal is FlexiVers gesloten met Pinksteren, maar in deze bijzondere periode bieden we graag deze extra service naar de klant, waar tevens ook veel vraag naar is gekomen.” 

Voor meer informatie:
Julien Dame
FlexiVers
Houtschelf 20-22
3371 KB Hardinxveld-Giessendam
Tel: +31 (0)184 679 020
Mob: +31 (0)6 42 715 971
julien@flexivers.nl
www.flexivers.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven