Scouten met een app

Digitaal scouten van gewassen laat IPM-prestaties aanzienlijk verbeteren, zo laat Biobest weten. Deze app stelt telers in staat om online plagen in gewassen op de voet te volgen. Bovendien kan er op afstand  gewasbeschermingsadvies gegeven worden door adviseurs.

De scout-app van Biobest is beschikbaar vanaf 25 mei. De app is gedoopt met de naam Crop-Scanner. De Crop-Scanner ondersteunt de biologische gewasbescherming in de hele breedte: van het vaststellen van plagen, rapporteren, uitwisseling van adviezen tot het tijdig ingrijpen. De applicatie werkt op smartphones, tablets, laptops en pc’s.

Linda Bucena, Product Manager bij Biobest: “Bezoeken aan telers blijven uiteraard de basis van de relatie tussen Biobest en klanten. De Crop-Scanner biedt adviseurs een extra tool om op verzoek van de teler online de ontwikkelingen in de kas te monitoren.”

Plagen scouten en vastleggen
Het principe van de app is simpel en de functionaliteiten zijn talrijk. De teler tekent de kas uit  op de applicatie. Vervolgens geeft aan op welke plek hij een bepaalde plaag scout en in welk stadium die zich bevindt. Foto’s toevoegen kunnen worden toegevoegd. Al deze gegevens worden gedeeld met de adviseur, die zo de ontwikkelingen in het gewas op de voet kan volgen. De adviseur kan er vervolgens zijn advies aan koppelen. Adviseren is nog altijd mensenwerk.

Op het bedrijf kunnen naast de teler ook medewerkers gebruikmaken van de app bij het scouten in het gewas. Alle waarnemingen worden centraal verzameld. De teler en adviseur kunnen die data samen analyseren en gebruiken om specifieke bestrijdingsstrategieën uit te stippelen.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.crop-scanner.com    
info@biobestgroup.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven