Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scouten met een app

Digitaal scouten van gewassen laat IPM-prestaties aanzienlijk verbeteren, zo laat Biobest weten. Deze app stelt telers in staat om online plagen in gewassen op de voet te volgen. Bovendien kan er op afstand  gewasbeschermingsadvies gegeven worden door adviseurs.

De scout-app van Biobest is beschikbaar vanaf 25 mei. De app is gedoopt met de naam Crop-Scanner. De Crop-Scanner ondersteunt de biologische gewasbescherming in de hele breedte: van het vaststellen van plagen, rapporteren, uitwisseling van adviezen tot het tijdig ingrijpen. De applicatie werkt op smartphones, tablets, laptops en pc’s.

Linda Bucena, Product Manager bij Biobest: “Bezoeken aan telers blijven uiteraard de basis van de relatie tussen Biobest en klanten. De Crop-Scanner biedt adviseurs een extra tool om op verzoek van de teler online de ontwikkelingen in de kas te monitoren.”

Plagen scouten en vastleggen
Het principe van de app is simpel en de functionaliteiten zijn talrijk. De teler tekent de kas uit  op de applicatie. Vervolgens geeft aan op welke plek hij een bepaalde plaag scout en in welk stadium die zich bevindt. Foto’s toevoegen kunnen worden toegevoegd. Al deze gegevens worden gedeeld met de adviseur, die zo de ontwikkelingen in het gewas op de voet kan volgen. De adviseur kan er vervolgens zijn advies aan koppelen. Adviseren is nog altijd mensenwerk.

Op het bedrijf kunnen naast de teler ook medewerkers gebruikmaken van de app bij het scouten in het gewas. Alle waarnemingen worden centraal verzameld. De teler en adviseur kunnen die data samen analyseren en gebruiken om specifieke bestrijdingsstrategieën uit te stippelen.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.crop-scanner.com    
info@biobestgroup.com

 

Publicatiedatum: