"Water is basis voor iedere spuitoplossing"

Goed water is van cruciaal belang voor een optimale toepassing van gewasbeschermingsmiddelen. Het grootste deel van de toepassing is tenslotte water. Echter is dit niet vanzelfsprekend. En wat is goed water? Hoe kan de teler water optimaliseren?  

Meten is weten
Belangrijke parameters van waterkwaliteit zijn pH en hardheid van het water. Hier staat (helaas) niet iedereen bij stil bij het voorbereiden van een spuitoplossing. Is de hardheid van het uitgangswater bekend? En de pH?

Nufarm is actief met dit onderwerp bezig: "Dat is wel aan te raden. Wij raden aan om zowel de pH als de hardheid te kennen, voordat het water gebruikt wordt voor het maken van de spuitoplossing. pH en hardheid beïnvloeden elkaar maar het is goed om de verschillen te kennen. Deze waardes zijn goed meetbaar met een pH-meter of teststrips."

Optimaal water
De begrippen pH en water worden vaak verward. Vaak is de pH van hard water hoog (vanaf 8). Water met een hoge pH is niet altijd hard water. Belangrijk is om inzicht te hebben in de pH en de hardheid van uw uitgangswater (gemeten in DH). 

Voor meer informatie:
Nufarm
www.nufarm.com/nl/

Dorus Rijkers
06 8232 0761
dorus.rijkers@nufarm.com    

Daniël Cornelisse
06 5122 4563
daniel.cornelisse@nufarm.com  

Paul van der Kooij
06 4134 5997
paul.vanderkooij@nufarm.com  

Ronny Traas
06 1355 6099
ronny.traas@nufarm.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven