Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12 hectare kas in China dankzij lokaal team straks vol goten

Deze week is lokale team van Metazet FormFlex begonnen met de installatie van het Laixi-project. Dit is een 12 hectare grote hightech kas in de provincie Shandong, China. Door reisbeperkingen is het onmogelijk om de technici uit Nederland te regelen. Het lokale team is echter wel aanwezig, zodat de teeltgoten ter plaatse geproduceerd kunnen worden.

Op deze manier zorgt FormFlex ervoor dat de planning niet wordt beïnvloed door de huidige COVID-19-crisis en kan het bedrijf de klant, China Triumph International Engineering, naar eigen zeggen optimaal ondersteunen.

Lokaal team
“5 jaar geleden zijn wij al begonnen om ons eigen Chinese team van engineers op te leiden. Het was geen gemakkelijke taak om alle projecten zelfstandig te draaien. Na lange training in Nederland en China en meer dan 1000 km teeltgoten gedraaid te hebben, kan ons lokale team alle projecten volledig zelfstandig uitvoeren. Hierdoor zijn wij veel flexibeler geworden en is de planning een stuk zekerder in deze lastige periode. Zo kunnen we de kassenbouwer, maar ook de eindklanten zoveel mogelijk ontzorgen”, aldus Eelco Wolthuizen over de weg die het bedrijf heeft afgelegd om het doel van een lokaal team te bereiken en wat dit hen heeft opgeleverd.

Lokale productie
Ook het hebben van een eigen productieafdeling in China heeft volgens Eelco grote voordelen in een tijd waar lockdowns aan de orde van de dag zijn. “Door hier een eigen productieafdeling te hebben, kunnen wij ook bij een eventuele lockdown of problemen met containertransport toch makkelijk schakelen om de eventuele productieproblemen op te lossen. Deze flexibiliteit heeft zich tot nu toe al meermaals bewezen.”

COVID-19 in China
Vanwege de COVID-19 uitbraak wereldwijd zal het de komende maanden steeds lastiger worden om Nederlandse engineers de projecten in China uit te laten voeren. Vanwege de verbeterde situatie in China, maar de verslechterde situatie in Europa en Amerika heeft China de grenzen gesloten. Vluchten zijn gecanceld en China laat op dit moment geen buitenlanders meer toe.

Voor meer informatie:
Metazet FormFlex
+31 (174) 22 58 22
info@metazet.com  
www.metazetformflex.nl 

Publicatiedatum: