"goedkoop is er niet meer bij deze jaren"

Bedden in alle soorten en maten

Tholen - Homflex biedt volledig gemeubileerde appartementen aan waar al een kast, stoel en bed in staan. Eén van de leveranciers waar veel van het meubilair vandaan komt is ‘Stapelbed.com” uit Zoeterwoude. Rob Boogert, eigenaar van Stapelbed.com heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van dit meubilair. Vooral als het aankomt op stapelbare bedden en bijbehorende matrassen.


De loods bij stapelbed.com

Bedden van het leger
“Dit doen wij al sinds 1992,” vertelt Rob. “In dat jaar werd in Nederland de actieve militaire dienstplicht afgeschaft en zat het leger dus in zijn maag met 80.000 bedden. Als één van de grootste dumphandelaren in Nederland hadden we een contract getekend om in 5 jaar tijd deze bedden te verkopen. Veel van die bedden en matrassen verdwenen op de schroothoop of in de recyclage maar hierdoor zijn we ook in contact gekomen met een aantal uitzendbureaus die de bedden goed kon gebruiken voor de huisvestiging van flexwerkers.

Toen de bedden van het leger waren uitverkocht, wilden we er echter graag mee doorgaan en zijn we gaan kijken of we zelf bedden konden maken. Zo hebben wij een belang in een metaal fabriek genomen en maken daar de enkele stapelbare bedden volgens ons eigen en unieke ontwerp. Tevens hebben wij een volledig geoutilleerde matrassen fabriek waar de matrassen die wij verkopen gemaakt worden.”

Mondiger
In de afgelopen jaren is de vraag naar de stapelbare bedden van Rob toegenomen. “De eisen in Nederland zijn steeds strenger geworden en moeten voldoen aan de SNF-norm. Deze bepaalt hoeveel vierkante meter per persoon er moet zijn, de inhoud van de kasten, etc. Telers en uitzendbureaus beseffen dat zij tegenwoordig kwaliteit huisvestiging moeten bieden, dus zien wij meer en meer klanten voorbij komen die op zoek zijn naar betere en uniforme bedden. De seizoenarbeiders zelf zijn ook mondiger geworden en pikken het niet langer meer als ze slecht behandeld worden. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn belangrijker geworden. Goedkoop en slechte kwaliteit is er niet meer bij deze jaren.”

“Goedkoop is er niet meer bij deze jaren,” vertelt Rob. “Bedden moeten aan de kwaliteitseisen voldoen en de matrassen moeten makkelijk schoon te maken zijn. Wij hebben daarom incontinentie matrassen die daarnaast brandvertragend zijn. Onze metalen bedden hebben ook nog het grote voordeel dat ook hier geen bedwants in kan gaan zitten. Wat zeker gebeurt in een boxspring. Als je eenmaal last hebt van dit ongedierte in je slaapaccommodatie, dan kan je alles laten uitgassen en uitgassen kost een vermogen.”

Geen stapelbed maar stapelbaar
“Het stapelbed begint ook in onmin te raken merken we. Dat komt door de eerder genoemde SNF-norm waarin al snel de meeste flexwerkers een eigen kamer hebben. We hebben echter nooit stapelbedden verkocht maar stapelbare bedden. Ze zijn modulair op te bouwen. Als je er vier op elkaar wilt, is dat geen probleem maar een tweepersoonsbed kun je ook maken. De opbouw werkt met een kliksysteem waarmee de bedden snel op te bouwen zijn.

We verkopen daarnaast ook bedden die in lengte te verstellen zijn. Makkelijk aan te passen dus aan de persoon of aan de kamer waar het bed moet komen te staan. Door de metalen frames zijn deze bedden ook hufterproef en die garantie geven we dan ook mee aan onze klanten.

Wat momenteel ook goed loopt bij ons zijn de bedden met daaronder een metalen rolbox als kast. Dat is momenteel erg populair en voldoet ook aan de SNF-norm van 360 liter. Zo is er best veel veranderd in ons bedrijf de afgelopen jaren. Alleen de prijs is nog altijd hetzelfde. In wezen verkopen we ook maar vijf dingen: kasten, stoelen, tafels, bedden en matrassen, en vooruit, hoofdkussens ook. Alles voor een fatsoenlijke inrichting van een kamer voor flexwerkers.”

Eind maart had Rob nog weinig last van het coronavirus. “Ik merk het nog niet in mijn handel. Dat is ergens ook wel te verklaren. Als de flexwerkers straks niet uit Oost-Europa komen maar het bijvoorbeeld studenten zijn, dan blijven de slaapplekken nodig in het hoogseizoen.”

Dit artikel verscheen eerder in editie 4, 34e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.

Voor meer informatie:
Stapelbed.com
www.stapelbed.com 
info@stapelbed.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven