Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Makkelijker een grotere tunnelkas

Makkelijker een grotere tunnel over een stuk land spannen. Met de Multytunnel, geïntroduceerd door het Italiaanse Idromeccania Lucchini, moet dat mogelijk worden voor telers. Telers die de voordelen van glastuinbouw willen combineren toch relatief lowtech tegen lage kosten telen in een tunnelkas. 

Het systeem vermenigvuldigt het aantal overspanningen om grote stukken land te bedekken met een eenvoudige en goedkope structuur. Eenvoudige installatie, robuustheid en betere productiviteit zijn de belangrijkste kenmerken van de Multytunnel-systemen, volgens de kassenbouwer.

Het werken in de kas wordt makkelijker dankzij rechte zijwaartse buigingen te gebruiken in plaats van ronde. Deze oplossing maakt een optimalisatie van de ruimte mogelijk, een groter gemak in de werkfasen en garandeert toegang, ook voor machines.

Installatie en structuur
Het installeren van het Multytunnel-systeem is eenvoudig, volgens de Italianen. De bogen zijn aan elkaar gekoppeld met sterke bevestigingen en de aanwezigheid van klemmen in de grond voorkomt het gebruik van cement. De structuren van de bogen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, met een ronde buisdiameter van 60 mm. De dikte is 2 mm en de afstand tussen de bogen varieert van 1,50 tot 2,00 meter. De afstand wordt zo berekend dat de constructie bestand is tegen het gewicht van sneeuw en de windkracht.

Op verzoek kunnen horizontale trekstangen met steunen voor de binnenbogen worden geplaatst. De tunnel kan ook worden uitgerust met een sprinkler- of druppelirrigatiesysteem, dat ook wordt geleverd door Idromeccanica Lucchini.

Voor meer informatie:
Idromeccanica Lucchini S.p.a.   
Tel.: (+39) 0376 818433
Fax: (+39) 0376 819498
Email: info@lucchiniidromeccanica.it
Web: www.lucchiniidromeccanica.it 

 

Publicatiedatum: