Jan van Genderen (Royal Berry) blij met voorjaar in de kas:

"Juist nu willen wij de consument lekkere Hollandse aardbeien bieden"

Tholen - Tijd voor een positief geluid dachten ze deze week bij Royal Berry. Het is voorjaar in de kassen bij deze aardbeienteler en daar maakten ze iedereen middels enkele fraaie foto's deelgenoot van. "Wij denken dat de consument juist nu in deze lastige periode heeft aan lekkere, lokale, super gezonde aardbeien", aldus teler Jan van Genderen.


Malling Centenary in de nieuwe kas van zes hectare

Optimaal weer
Hij is content met hoe de teelten er nu opstaan. "Het huidige weer is optimaal. De hoeveelheid licht is goed voor een goede smaak en de temperatuur, die kunnen we zelf regelen."

Begin januari, rondom de Aardbeiendag in Den Bosch, waren er nog wel wat zorgen over het gebrek aan kou in de winter. Inmiddels zijn er met de heldere nachten wel wat koude nachten geweest. De teelten bij Royal Berry staan er volgens Jan 'prima bij', dus lijkt het gebrek aan kou 'wel mee te vallen'.

Eerste oogst uit nieuwe kas
Afgelopen jaar liet Royal Berry nog zes hectare kas bijbouwen. Daarin wordt nu de eerste ronde geteeld. De eerste oogst Malling Centenary was halverwege maart (extra vroeg dit jaar) en werd geveild voor het goede doel. "De markt is erg grillig", vertelt Jan die nog niet kan zeggen of het extra vroeg oogsten succesvol is geweest.

"We merken dat de meeste Hollandse supermarkten tot op heden nog Spaanse aardbeien voeren, dit terwijl wij denken dat de consument juist nu in deze lastige periode behoefte hebben aan lekkere lokale super gezonde aardbeien. Tegelijkertijd zien wij dat bij enkele kleine supermarkten die wij al wel beleveren de verkochte volumes gewoon goed zijn."


Elsanta staat op het punt om ook te gaan kleuren

Leven van dag tot dag
Elsanta volgt volgende week. Het is nog even afwachten hoe die teelt weer ontvangen gaat worden. "Op dit moment is iedereen weer geïnteresseerd, maar niemand weet nog wat welke kant het op gaat", ziet Jan. "We leven momenteel allemaal een beetje van dag tot dag omdat niemand weet wat morgen brengt."


De Mini-Air kassen bij Royal Berry werden vorig jaar al in gebruik genomen

Een zekerheid is wel de teelt in de nieuwe Mini-Air kassen die Royal Berry als innovatie vorig jaar ook in gebruik nam. "Het systeem bevalt ons prima", vertelt Jan. "We telen hier dit jaar de rassen Favori en Furore en verwachten hier eind mei te starten met oogsten."

Voor meer informatie:
Royal Berry
info@royalberry.eu
www.royalberry.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven