GME roept op tot behoud continuïteit levering teeltmedia

Ondanks alle (dreigende) logistieke problemen doen producenten van teeltmedia hun best de continuïteit van leveren te garanderen. Growing Media Europe roept politieke beleidsmakers op om een verdere ontregeling van de handel en het verkeer van goederen te voorkomen. 

De uitbraak van Covid-19 heeft al geleid tot een tekort aan vrachtwagens, containers en logistieke medewerkers waardoor de goederenstromen worden gehinderd, hetgeen vooral te wijten is aan de grenscontroles en de quarantainemaatregelen voor chauffeurs.

Cruciale schakel in keten
Teeltmedia zijn onmisbaar voor de grootschalige teelt van verse groenten, fruit, kruiden en paddenstoelen. Verstoringen die leiden tot vertragingen van het grensoverschrijdend transport, zowel binnen de EU als voor de export naar derde landen, kunnen ertoe leiden dat groententelers in Europa en elders ter wereld niet kunnen telen. 

Het garanderen van de tijdige levering van teeltmedia aan telers is dan ook van cruciaal belang om de inwoners van de EU van gezonde voeding te kunnen blijven voorzien tijdens de coronacrisis. GME roept de verantwoordelijke Europese en landelijke autoriteiten daarom op om de onderstaande grondstoffen voor teeltmedia als essentiële producten te categoriseren: 

  • Turf (HS-code 2703 000
  • Kokos(HS-code 53050000)
  • Schors (HS-code 14049000)
  • Meststoffen zoals kalk (HS-code 25174900)
  • Compost (HS-code 0602901000)

Voor meer informatie:
Growing Media Europe
info@growing-media.eu
www.growing-media.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven