Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste asperges van de volle grond gestoken in Oirschot

Deze eerste steek is officieel erkend door het Brabants Asperge Genootschap en is geheel volgens de voorwaarden / spelregels, welke zijn opgesteld in samenspraak met de Brabantse aspergetelers.

Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap kan dan hierbij ook melding maken dat de eerste asperges van de volle grond 2020 zijn gestoken op 10 maart te Oirschot.

"Wij ontvingen de eerste melding van Willem van Gerven van:  "Van Gerven Asperges" uit Oirschot en na controle door een onafhankelijke deskundige samen met het bestuur van het Genootschap ter plaatse kunnen wij deze eerste oogst dan ook bevestigen. Deze melding van de eerste asperges zijn gestoken van aspergebedden, die geen enkele artificiële aanpassing hebben m.a.w. geen warmwaterslangen, blaastunnels of kassen", aldus de organisatie. 

Jaarlijks organiseert de stichting “het Brabants Asperge Genootschap” onder zijn aangesloten aspergetelers een competitie, welke teler deze eerste asperges van de vollegrond steekt.

De overhandiging van de trofee “het Zilveren Aspergesteekmes” heeft plaatsgevonden op zondag 15 maart door het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap en de hierbij benoemde ambassadeur: Brabander en en taalkundige Wim Daniëls

Door alle ontwikkelingen omtrent het Coronavirus zijn alle hierbij behorende feestelijkheden achterwege gelaten en is de trofee in een kleine besloten kring uitgereikt op het aspergeveld van Van Gerven Asperges te Oirschot.

Publicatiedatum: