Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Minder ziekten en betere kwaliteit onder diffuse coating"

De balans tussen de optimale benutting van zonlicht en bescherming van het gewas is soms moeilijk te vinden. Sergei Volkov van het Russiche teeltbedrijf Agrokultura vertelt in onderstaande video hoe hij de coatings van ReduSystems inzet om een betere balans te creëren. 


Sergei Volkov

Het bedrijf teelt 58 hectare tomaten, komkommers, paprika’s, aubergines en aardbeien in Kashira, op 120 km afstand van Moskou. In de zomer lopen de temperaturen in het landklimaat hoog op. “Als we dan geen maatregelen nemen, raken de planten oververhit. Ze worden ieler en erg vatbaar voor ziekten en plagen”, vertelt Volkov. In het verleden ging daarom ’s zomers het beweegbare scherm een groot deel van de dag dicht.

Licht omzetten in productie
De jonge planten zijn erg kwetsbaar. Een flinke laag ReduSol (twintig emmers per hectare) zorgt voor bescherming tegen licht en hitte zodat ze goed kunnen ontwikkelen. De producerende tomaten- en komkommerplanten kunnen veel meer licht aan. Zij krijgen de bescherming van 16 emmers ReduFuse IR per hectare. Deze coating verdeelt het licht in het gewas en houdt de warmtestraling tegen zodat de planten niet overmatig opwarmen.

“Onder ReduFuse IR zie je geen felle lichtvlekken meer, die anders stress in het gewas zouden veroorzaken. Het licht valt dieper in het gewas en het wordt horizontaal en verticaal egaal verspreid. Dat verbetert het kasklimaat. Je kunt het gewoon zien: de planten zien er beter uit. De productiviteit is hoger, de productkwaliteit beter en er komen minder ziekten en plagen voor”, zegt Volkov.

Incidenteel is het nog nodig het beweegbare scherm in te zetten, maar in het algemeen kan het gewas heel veel licht nuttig omzetten in productie. En ook niet onbelangrijk: het werkklimaat voor de mensen in de kas is enorm verbeterd door de coatings.

Voor meer informatie:
Mardenkro
sales@redusystems.com 
www.redusystems.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven