Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste Italiaanse (water)meloenen van 550 hectare begin april op de markt

"We hopen minder weersproblemen te hebben"

"De watermeloen- en meloenteelt is eind december/begin januari van start gegaan en vordert gestaag. Veel rassen zijn geplant om een brede kalender tot ver in september te bestrijken," meldt Salvatore Lotta, sales manager van Agricola Campidanese.

"Dit seizoen bewerken we ook 550 ha, waarvan 200 ha bestemd is voor meloenen. De meest geplante variëteit is Piel De Sapo, maar we hebben ook Corallo en Maiores die allemaal verkocht worden onder het merk L'Orto di Eleonora. We hopen net zo’n jaar als het vorige te hebben, zowel wat betreft de consumptie als de omzet. In ieder geval hopen we minder weersproblemen te hebben."

"We hebben de eerste meloenvruchten al gezien, die medio april gereed zullen zijn voor de oogst, omdat het huidige weer de vegetatieve activiteit van de planten versnelt. Als de temperaturen mild blijven, zal de oogst 2020 eerder beginnen dan verwacht."

"Een mogelijke terugkeer van het koude weer is niet al te verontrustend omdat de eerste oogsten in kassen worden geteeld. Als het in april/mei weer koud wordt, kan het zorgwekkend zijn voor gewassen die in tunnels worden geteeld."

Voor meer informatie:
Agricola Campidanese
info@agricolacampidanese.it
www.agricolacampidanese.it

Publicatiedatum: