Impact Corona-virus op Brabantse AGF-handel: Geen handen geven, maximaal thuis werken en veel gezond fruit verkopen

Tholen - Noord-Italië zit momenteel 'op slot', maar binnen Nederland gaat de aandacht bij het Coronavirus vooral uit naar Brabant als de brandhaard van het virus. Volgens de ANWB "doet Brabant vandaag niet mee" en stonden er wel een paar files, maar is het anders op een regenachtige dinsdag een stuk drukker. De Brabanders lijken daarmee gehoor te geven aan de oproep van het kabinet om de komende zeven dagen zoveel mogelijk thuis te blijven werken. Hoe reageren de Brabantse AGF-handelaren?

"Tot op heden gaat hier alles aardig door, we volgen de RIVM richtlijnen voor wat betreft hygiëne en verminderen contactmomenten door mensen te vragen maximaal vanuit thuis te werken en pauzes te spreiden", vertelt Martin Scherpenhuizen van het gelijknamige im- en exportbedrijf uit Eindhoven.

Ook Wilko Fruit uit Breda heeft intern extra maatregelen genomen. "Zo geven we klanten en leveranciers geen handen en wordt er extra schoongemaakt. Ook vragen we de medewerkers vaker hun handen te wassen", vertelt Wilko van der Zwaard. Volgens de handelaar heeft de verspreiding van het virus nog geen impact op het aantal 'afhaalklanten'. "Deze vaste klanten blijven gewoon komen en de mensen op de markt verkopen nog meer dan anders. Met gezonde producten en de beste Nadorcott van Nederland weten ze je te vinden."

Voor Fris-Co uit Venlo, dat volledig gericht is op de export naar Italië, zijn de gevolgen groter. Het bedrijf dat al 25 jaar Nederlandse groenten en fruit aan Italiaanse bedrijven en restaurants verkoopt, heeft volgens De Limburger de omzet sinds de uitbraak van het Corona-virus zien verminderen. Sandra Bogaard laat desgevraagd weten dat men ongeveer de helft van het aantal auto's verstuurt op dit moment. Voor negen van de vijftien medewerkers is werktijdverkorting aangevraagd.

De reisbeperkingen die in Noord-Italië van kracht zijn, gelden vanaf morgen voor het hele land. Israël nam vandaag ook een rigoureuze maatregel. Iedereen die het land binnenkomt, moet verplicht twee weken thuis in quarantaine. Het aantal besmettingen in Nederland staat nu op 321. De meeste patiënten komen uit Noord-Brabant: 134. Van 90 patiënten wordt nog onderzoek gedaan naar de bron. Wereldwijd zorgt het virus wel voor paniekreacties in de winkels


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven