Automatisch het juiste recept voor het gewas

"Stel gewoon het gewenste recept in en Nido zorgt voor de voeding van de teelt om de opbrengst te maximaliseren met een minimum aan input," aldus de ontwikkelaars van een nieuwe noviteit die werd gepresenteerd op Novel Farm, een beurs in Italië rondom teeltsystemen. 

Het systeem, Nido geheten, is toepasbaar voor zowel kleine als middelgrote bovengrondse oppervlakken. Het is ontwikkeld door Nidopro, een bedrijf gevestigd in Cattolica in de provincie Rimini (Italië).

"Ons geautomatiseerde managementsysteem,” legt Andrea Carloni van Nidopro uit, “kan in een paar minuten worden geïnstalleerd. Twee gaten in de voedingswatertank zijn voldoende om de kas te automatiseren en aan te sluiten.

Het is compatibel met elk bestaand hydrocultuursysteem en ideaal voor elke bovengrondse installatie tot 2500 liter plantenvoeding. Het systeem controleert en onderhoudt het optimale bereik van de voedingsoplossing en beheert de pH-waarde en maximaal drie onafhankelijke meststoffen."

Andrea Cartoni

De bediening gebeurt via de smartphone, zodat het systeem altijd onder controle is. "Nido is nu nog krachtiger dankzij de innovatieve Web App waarmee alle parameters en resultaten van de teelt geanalyseerd kunnen worden."

De vooraf geconfigureerde programma's stellen ook de minder ervaren kweker in staat om het meeste uit de teelt te halen. "Stel gewoon het gewenste recept in en Nido zorgt voor de voeding van de teelt om de opbrengst te maximaliseren met een minimum aan input," aldus de ontwikkelaars. 

Voor meer informatie:
Andrea Carloni
Nidopro
+39 340 9212926
acarloni@nidopro.com
www.nidopro.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven