"sterke knock-downwerking"

Nieuw insecticide voor in komkommer, paprika en tomaat

Oro Agri presenteert op de glastuinbouwbeurs HortiContact in Gorinchem op 18, 19 en 20 februari, zijn nieuwe insecticide / acaricide Oroganic. Dit gewasbeschermingsmiddel is recentelijk toegelaten op basis van sinaasappelolie, een werkzame stof van natuurlijke herkomst. Het product heeft een toelating voor de bedekte teelt van tomaat, paprika, Cucurbitaceae (komkommerachtigen) en snijbloemen onder glas.

Voor de tomaat en de paprika gaat het om een reguliere toelating, de andere gewassen hebben een etiket in het kader van de kleine gewassen toelating. Op het etiket staan diverse insecten, zoals (spint)mijten, wittevlieg, trips en (blad)luizen.

Knock-downwerking
Oroganic, geformuleerd op basis van een laag-risico stof, heeft een aantal eigenschappen: het middel heeft een sterke knock-down werking. Het middel heeft geen residu, geen MRL. Ook is is er geen wachttijd, waardoor biologie veilig ingezet kan worden na opdrogen. Het product is combineerbaar met de inzet van biologie, alhoewel er enig effect is op een aantal nuttige bestrijders.

Er kan tegen het middel geen resistentie gevormd worden, waardoor het frequent ingezet kan worden tegen insecten. Een eventueel aanwezige resistentie tegen een andere werkzame stof wordt door Oroganic wel aangepakt.

Dit groene middel is volgens de producent een mooie aanvulling voor in de ‘gereedschapskist’ van de kweker en komt mooi op tijd voor het seizoen om een een aantal lastige plaaginsecten te kunnen aanpakken. Oro Agri is aanwezig op Horticontact op stand B111 voor verdere toelichting.

Voor meer informatie:
Oro Agri
www.oroagri.eu/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven