Enige tomaat ter wereld met een wetenschappelijke gezondheidsclaim

Tomaat in Phytorich-groentenconcept

Tijdens de Fruit Logistica presenteerde Takii Europe het assortiment van Phytorich groenten .

Gochiso PR-7 tomaat in de kijker
De Gochiso PR-7 tomaat is een van de bekendere producten uit het Phytorich-concept. De tomaat heeft een umami smaak, die ontstaat door het hoge niveau aan glutaminezuur en het hoge gehalte aan lycopeen (twee keer zo hoog als bij gewone tomaten). Lycopeen kan het lichaam helpen in de strijd tegen vrije radicalen: kleine chemische elementen die cellen kunnen beschadigen en veroudering en ziekten veroorzaken.


Assortiment van Phytorich groenten tijdens Fruit Logistica.

Een klinische studie, uitgevoerd door de Hokkaido Information University in Japan in opdracht van Takii, wijst uit dat het hoge gehalte lycopeen in de Gochiso PR-7 de cardiovasculaire gezondheid ten goede komt door het niveau van het nadelige LDL-cholesterol in het bloed te verlagen.
 
Vanwege de bewijzen die de wetenschappelijke proeven hebben opgeleverd, mag de Gochiso PR-7-tomaat een gezondheidsfunctie claimen in Japan, waardoor hij de enige tomaat ter wereld is met een wetenschappelijke gezondheidsclaim.

Food retail, hospitality en gezondheidszorg
Food retailers zijn zich bewust van de stijgende vraag naar gezondere alternatieven als het gaat om versproducten. Het Phytorich-concept ‘Functional Vegetables’ kan eenvoudig worden opgenomen in `ready-to-eat´ concepten of vergelijkbare recepten, passend bij een gezonde levensstijl.

Phytorich is tevens een concept voor de hospitality sector omdat de kwaliteit en smaak geschikt zijn voor gourmet gerechten die passen bij het gezondheidsbewustzijn. Voor kinderen, ouderen en patiënten is het eten van voldoende groenten een uitdaging hoewel dit cruciaal is voor  gezondheid en welzijn. 

Voor meer informatie:
Takii Europe
www.takii.eu
info@takii.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven