9-11 september 2020

Conferentie ter ere van Plantgezondheidsjaar in World Forum Den Haag

De Verenigde Naties (VN) heeft 2020 uitgeroepen tot International Year of Plant Health (IYPH), om zo mensen bewuster te maken van het belang van gezonde planten en de noodzaak om planten te beschermen, ecosystemen te verbeteren en de landbouw verder te verduurzamen. Een en ander uiteraard in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Developmens Goals).

Voor het eerst staat dit onderwerp op de agenda van de beleidsmakers en het brede publiek. Dat creëert kansen om nieuwe doelgroepen bewust(er) te maken van uitdagingen rondom plantgezondheid, landbouw en gewasbescherming en natuurlijk de mogelijkheden om circulair te werken in de groene sector.

CABI, Koppert Biological Systems en Wageningen University & Research werken in dit kader samen aan een conferentie over plantgezondheid, landbouw en bioscience: PHAB 2020 – Plants for Life. De conferentie wordt gehouden van 9-11 september in het World Forum in Den Haag.

Nederland mag organiseren
Nederland is gekozen als organiserend land. De conferentie is gericht op een internationaal publiek van wetenschappers, overheid, publieke organisaties en bedrijfsleven, streeft naar een divers sprekersveld en zal extra aandacht geven aan (jonge) mensen vanuit lagere inkomst-landen. Ook het bredere publiek wordt bij de conferentie betrokken.

Het streven is een conferentie vol van kennis en innovatie, feiten en ervaring, plus inspirerende perspectieven die mensen raken en waarover nog jaren kan worden nagepraat.

Daarom zijn CABI, Koppert Biological Systems en Wageningen University & Research op zoek naar geïnteresseerde partners voor verschillende activiteiten:

  • aanleveren en/of sponsoren van sprekers of deelnemers;
  • het organiseren van een stand tijdens de conferentie;
  • het openstellen van het bedrijf voor bedrijfsbezoeken voor de internationale deelnemers aan de conferentie.

Bron: Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven