Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Novel Farm, 19 en 20 februari

Italianen buigen zich over innovatieve teeltsystemen

Novel Farm, de tentoonstelling voor innovatieve teeltsystemen, vond op 19 en 20 februari plaats in de Italiaanse stad Pordenone, in samenwerking met de Aqua Farm beurs. Het evenement had meerdere exposanten en een uitgebreide conferentieagenda.

Klik hier voor foto’s van de beurs

De beurs bood veel ruimte aan innovatieve ideeën die door universiteiten en jonge bedrijven werden gepresenteerd. Er was zelfs een wedstrijd voor Urban Farm-achtige projecten om in onbruik geraakte stedelijke omgevingen te hergebruiken voor groententeelt.

Anna Cirigliano en Ivan Santarcangelo

Op een van de lezingen op 19 februari werd de innovatieve substraatteelt van tomaten en aardbeien zonder nikkel en histamine gepresenteerd onder het merk FruitHydroSinni.

Ivan Santarcangelo en Anna Cirigliano presenteerden het bedrijf, gevestigd in Policoro (Metaponto), dat met dit nieuwe product een andere manier kiest om zich te onderscheiden: niet alleen substraattelt, maar ook een techniek die de afwezigheid van nikkel en histamine garandeert.

Alessio Orlandi

Alessio Orlandi nam ook deel aan de conferentie. Hij beschreef de teelt van tomaten op substraat in Ostellato (Ferrara) en de introductie van het nieuwe merk H2Orto.

Publicatiedatum: