Slatelers Arjan en Leonard Boer verkassen naar Dinteloord

From Boer (het vroegere BoerDenHoedt) moet in Ridderkerk plaatsmaken voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Daarom verhuizen de slatelers naar Dinteloord. Naar verwachting worden de kassen in het najaar van 2020 in gebruik genomen.

Partners die de nieuwbouw helpen realiseren kregen gisteren een uniek kijkje achter de schermen bij de telers, die gisteren ook hun nieuwe bedrijfsnaam, From Boer, onthulden voor het in 1968 door de vader van telers Arjan en Leonard opgerichte bedrijf.


Actie!

De nieuwe naam past beter bij het steeds internationaler worden van het bedrijf en het toenemende belang dat consumenten hechten aan de herkomst van het product. 

Naar 6 hectare
“In Dinteloord zijn we met open armen ontvangen”, zegt Arjan Boer. “Hier kunnen we uitbreiden naar 6 ha”, vult Leonard Boer aan. De kassen hebben een centrale energievoorziening (een eigen gasontvangstation en een eigen elektriciteitsstation). Dit zorgt voor continuïteit in energie. In de toekomst zal hun energie nog duurzamer worden doordat zij bijvoorbeeld restwarmte van andere bedrijven kunnen gebruiken.

Ultra Clima kas
In opdracht van From Boer bouwt Kubo een Ultra Clima kas, uniek in Europa. "De kas is een combinatie van revolutionaire techniek en hoogstaande innovatie waarbij duurzaamheid voorop staat. Het voegt alle eisen die van een moderne kas gevraagd worden samen. Een hogere productie, een maximale voedselveiligheid, minimaal energie- en waterverbruik, een minimale CO2-uitstoot en een beter rendement", zo laten de beide slatelers weten. 

#NatuurlijkOokVoorSalade
From Boer wil laten zien dat sla meer alleen is dan een bijgerecht of een alternatief op een zomerse dag. In samenwerking met de foodblog van Little Miss Artichoke ontwikkelen zij verschillende recepten om de veelzijdigheid van sla in het zonnetje te zetten. Sla is namelijk net net zo goed een hoofdgerecht, een gezonde snack of zelfs een dessert, zo menen de telers die in 2018 al sla-ijs introduceerden gemaakt met hun Lollo Bionda.

Voor meer informatie:
From Boer
www.fromboer.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven