Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Belgische ijsbereider maakt ijs van sla Boer den Hoedt
Slatelers zien sla omgetoverd worden in sorbetijs
Dat je sla in veel meer gerechten kunt verwerken dan in enkel een salade, heb je vast al eens gelezen op internet. Maar bij Boer den Hoedt, slatelers uit Ridderkerk, gaan ze deze zomer graag nóg een stapje verder. Als eerste en enige in Europa hebben zij ijs van hun sla gemaakt.
Het bedrijf, gespecialiseerd in het telen van speciale slasoorten, met en zonder kluit, nam daarvoor de Belgische ijsbereider Marc Smeyers in de arm. "We kwamen met Marc in contact dankzij de Essentiedenkers: zij staan ook aan de basis van dit idee om sla anders in de markt te positioneren. Hun idee, ons product en een ijsbereider die daar op basis van sorbet heerlijk lactosevrij ijs van maakt: zo moet samenwerking zijn!"
Net zoals het kasteelbierijs dat Marc bereidde, heeft ook het sla-ijs al voor de nodige aandacht op internet en daar buiten gezorgd. Er is interesse getoond uit verschillende hoeken van beide landen. Door consumenten, maar ook bedrijven. "Dat zij ons ijs zien als perfecte aanvulling op hun assortiment is natuurlijk geweldig", aldus Arjan Boer.
Wie een bolletje wil proeven, kan vooralsnog enkel in Arendonk terecht bij De IJshoren. Maar wat de mannen van Boer Den Hoedt betreft, volgen er snel meer verkooppunten.