Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aeroponics introduceren bij Amerikaanse telers"

LettUs Grow, een leverancier van aeroponics, gaat samenwerken met Innovative Growers Equipment (IGE), een bedrijf gespecialiseerd in verschillende kastechnieken. Binnen deze samenwerking gaan de bedrijven aeroponics introduceren bij telers in de VS en Canada. Aeroponics is een teeltmethode waarbij planten worden gekweekt zonder gebruik te maken van traditionele aarde of substraten. In plaats daarvan worden de wortels van de planten blootgesteld aan een fijne nevel of een vochtige luchtomgeving, waardoor ze voedingsstoffen en water direct uit de lucht kunnen opnemen.

"We zijn blij dat we samen met IGE aeroponics bij telers in heel Noord-Amerika kunnen introduceren. We willen de impact van het telen van verse groenten wereldwijd verminderen. We willen door telers te ondersteunen de voedselzekerheid verbeteren en stellen tuinders in de VS en Canada in staat om de nieuwste irrigatietechnologie te gebruiken," vertelt Charlie Guy, CEO van LettUs Grow.

Hogere opbrengsten
IGE gaat binnen de samenwerking de gepatenteerde irrigatiesystemen van LettUs Grow produceren. Daarmee kunnen telers de teelt van hun gewassen optimaliseren en de kwaliteit verbeteren met behulp van de nieuwste irrigatietechnologie. De bedrijven willen hogere gewasopbrengsten realiseren met minder middelen.

"Onze Aeroponic Rolling Bench-technologie levert de sector voordelen. De techniek is geïnstalleerd in een vertrouwd formaat en gemakkelijk te integreren in bestaande of nieuwbouwprojecten. Het biedt telers een hulpmiddel om de opbrengst te verhogen en meer winst te realiseren via verschillende gewassen. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor telers," concludeert Ben Crowther, CTO bij LettUs Grow.

Geschikte techniek
In proeven bij de R&D kasfaciliteit van Wageningen University en bij het Stockbridge Technology Centre in samenwerking met CHAP is gebleken dat de aeroponics van LettUs Grow meer opbrengst en snellere groei realiseert vergeleken met hydroponische irrigatiemethoden. Telers in de VS en Canada krijgen door middel van de samenwerking toegang tot CEA-technologie (Controlled Environment Agriculture). Ze kunnen daardoor hun gewassen sneller laten groeien.

Ook Chris Mayer, oprichter van IGE, is blij met de samenwerking: "Met de aeroponics van LettUs Grow verleggen we de grenzen in de tuinbouw en ondersteunen we de sector. We kunnen met deze nieuwe techniek het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verminderen en de productiviteit verhogen. Dat moet in het kader van de groeiende wereldbevolking en klimaatverandering. De samenwerking stimuleert innovatie en groei in de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector."

Binnen de samenwerking worden uitdagingen aangepakt die zijn veroorzaakt door het veranderende klimaat die de groei van de tuinbouwsector bedreigen. De samenwerking gaat van start met de bouw van een locatie in de VS in juni 2024. Daar wordt de technologie tentoongesteld als onderdeel van de IGE & Hydrofarm faciliteitstour, na Indoor Agtech in Chicago. Vervolgens wordt de technologie gebruikt om gewasproeven met traditionele gewassen voor de Noord-Amerikaanse markt uit te voeren. De locatie biedt toekomstige samenwerkers en telers de kans om de techniek te bekijken.

Glenn Behrman, president van CEA Advisors en medeproducent van IGE: "De voordelen van de aeroponische technologie is dat er minder onderhoud nodig is en de productiviteit voor telers verhoogd wordt. We zijn nieuwsgierig hoe deze techniek de opbrengst kan verhogen en de kosten kan verlagen. Daarnaast zijn we benieuwd hoe we de tijd dat voedsel nodig heeft totdat het op de markt is, kunnen verbeteren. " Tenslotte vertelt Ben dat ze een demonstratiesysteem van hun nieuwste Aeroponic Rolling Bench-model gaan bouwen met Innovative Growers Equipment.

Voor meer informatie:
Innovative Growers Equipment, Inc.
Tel: +1 815 991 5010
[email protected]
https://innovativegrowersequipment.com

Publicatiedatum: