Rechter bepaalt: Kwekers in de Kunst heeft recht op volledige subsidie

Tholen - De gemeente Westland moet alsnog 60.000 euro overmaken naar Kwekers in de Kunst. Dat oordeelde de Haagse rechtbank woensdag in de zaak die draait om 100.000 euro aan subsidiegelden die toenmalig burgemeester Sjaak van der Tak toezegde aan het kunstenaarscollectief voor de activiteiten bij de opening van het World Horti Center.

Een deel van de subsidie, 40.000 euro, was bij wijze van voorschot al snel na de toezegging overgemaakt. De gemeente Westland stelde niet op de hoogte te zijn van deze toezegging en eiste, tevergeefs zo blijkt nu, terugvordering van dit geld. Kwekers in de Kunst, aan de andere kant, eiste alsnog betaling van het overige deel. Laatstgenoemde wordt door de rechtbank in het gelijk gesteld. Betogen over het niet rechtsgeldig zijn van de toezegging mag niet baten. Tegen deze uitspraak kan de gemeente Westland nog in beroep gaan.

Lees hier de uitspraak.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.