Van der Waay introduceert AquaJet

"Een ladder alleen volstaat allang niet meer"

  Marcel Koolmees en Joost van der Waay

Tholen - In relatief korte tijd ontpopte Van der Waay uit Hazerswoude zich van loonwerker tot marktleider in de bouw van kasdekreinigers en krijtmachines. De laatste 10 jaar is de aandacht voor het kasdek toegenomen. En daar zijn allerlei redenen voor te bedenken. Doordat de kassen hoger zijn geworden, volstaat een ladder niet meer, de goten zijn smaller (en daarmee ook sneller vies) en de opkomst van verwijderbare coatings is al helemaal niet meer weg te denken. De teelt wordt steeds verder geperfectioneerd en daar maakt een schoon kasdek een belangrijk deel van uit. Van der Waay groeide mee in de deze marktvraag.

Inmiddels leveren ze hun producten aan 57 landen vanuit een nieuw pand.

Marcel Koolmees, Roel Timmers en Tom Zwanenburg. Roel heeft al heel wat AquaJets gebouwd.

Op het terrein van Van der Waay staat een kas. Hier worden testen uitgevoerd. In een gedeelte van die kas is een buisrail gemonteerd om de AquaJet te kunnen demonstreren. Rijdend over het buisrailsysteem brengt de AquaJet reinigings- of ontsmettingsmiddelen aan op de binnenkant van het kasdek en spuit deze daarna onder hoge druk schoon.

De AquaJet werkt zonder kabels, is hydraulisch aangedreven en kan worden geleverd met een traploos uitschuifbare mast. Dankzij deze mast kan het kasdek van dichtbij worden gereinigd en ontsmet. En optioneel is er een module waarmee de teeltgoten gereinigd kunnen worden.

De Top Cleaner voor loonbedrijf Frenken & Tonnaer is bijna klaar

Als u belt naar Van der Waay is de kans groot dat u een van deze mensen aan de lijn hebt: Laurens van de Craats, Toine Kooter, Miranda van der Waay of Rob Vlaanderen

Tom Zwanenburg is verantwoordelijk voor de verkoop. Als we Tom Zwanenburg vragen naar wat Van der Waay zo bijzonder maakt, zegt hij: ”De saamhorigheid en het plezier in het werk wat ik bij iedereen zie. Marcel Koolmees heeft de dagelijkse leiding en als je diezelfde vraag aan Marcel stelt, is het antwoord: 'We hebben een gemotiveerd koppel mensen.' Joost van der Waay is ieder dag druk met engineerings-vraagstukken en op vrijdag ….. met eieren bakken voor het personeel."

Onlangs hield VSR (Vereniging van Scherming- en Reinigingsbedrijven) hun vergadering in de kantine bij Van der Waay.

Voor meer informatie:
Van der Waay

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven