Italiaanse teler aan de slag met Multimed-kas

"Een betere gecontroleerde teeltomgeving zorgt voor een grotere oogst"

Tomatenplanten hebben een zeer warme omgeving en veel licht nodig. De glastuinbouw wordt daarom beschouwd als een ideale oplossing voor de productie van dit gewas. Faccio Stefano, in de Italiaanse provincie Verona, heeft gebruik gemaakt van deze teeltmethode en heeft onlangs een kas gebouwd voor de tomatenteelt, waarbij gekozen is voor een meervoudige Multimed-modelstructuur.

Multimed is een multispan die voornamelijk ontwikkeld is voor warme landen zonder veel regen of sneeuwval. "De kenmerken van de structuur komen overeen met de technische eisen van de tomatenteelt", legt Jean-Pierre Lejeune van Europrogress uit. "De materialen die voor de bouw van de kas van Faccio Stefano gebruikt zijn, garanderen voldoende licht in de hele kas."

Het model is geschikt voor een middelgroot tot grote gewassen met verschillende groeimogelijkheden en productiecycli.

Technische details
De structuur bestaat uit 5 vakken van 97,5 meter lang. De bovenkant is bekleed met plastic folie dat met een aluminiumprofiel is bevestigd. De zijkanten van de kas zijn voorzien van 4 gemotoriseerde openingen met hoeken die bekleed zijn met polycarbonaat. De puntgevels kunnen worden geopend tot ze de vorm van een halve maan hebben, en zijn ook gemotoriseerd. Dit systeem maakt een goede regeling van warme lucht in de kas mogelijk.

Waarom moet je tomaten in een kas kweken?
Jean-Pierre legt uit dat de tomatenteelt onder glas telers verschillende voordelen biedt. "De gesloten omgeving van de kas zorgt voor een betere bescherming van de plant tegen invloeden van buitenaf. De betere controle van de teeltomgeving betekent een grotere oogst. Bovendien zorgt een kas voor een beter middelenbeheer."

Voor meer informatie:
Europrogress Srl
Jean-Pierre Lejeune
info@europrogress.it
www.europrogress.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.