Iedereen weet inmiddels wel dat pepers populair zijn. Consumenten eten alle soorten, zoals jalapeños, habaneros en chilipepers. Omdat mensen zoveel pepers eten, leveren ze Florida en de rest van de Amerikaanse economie honderden miljoenen dollars per jaar op.
Sterker nog, in 2018 leverden alleen paprika's en chilipepers alleen al $181 miljoen (ruim €162 mln) op in Florida en nationaal was dit zelfs $628 miljoen (€562,3 mln), zo liet de National Agricultural Statistics Service van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) weten.
Maar net zoals alle gewassen hebben pepers te maken met ziekten die hun oogst dreigen te verminderen. Daarom leidt een wetenschapper van de University of Florida een onderzoek dat in meerdere staten wordt uitgevoerd, met het doel om het risico op ziekten die de peperoogst kunnen verwoesten te verminderen. Met de nieuwe gegevens willen wetenschappers telers helpen om hun peperoogst te vergroten.
Pamela Roberts, professor plantpathologie aan UF/IFAS krijgt vier jaar lang een subsidie van het National Institute of Food and Agriculture, een afdeling van de USDA, om onderzoek te doen naar manieren om bacteriële ziekten bij pepers te verminderen. Wetenschappers van UF/IFAS, North Carolina State University, de University of Georgia, de Ohio State University, Auburn University en een laboratorium van de USDA in South Carolina zullen deelnemen aan het onderzoek naar ziekten bij pepers.