Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SeedNL gelanceerd om productiviteit telers in ontwikkelingslanden te verbeteren

Op 16 oktober, internationale Wereldvoedseldag, is SeedNL gelanceerd. SeedNL is een publiek-privaat samenwerkingsverband met als doel om de zaaizaadsector in vooral ontwikkelingslanden te versterken om zo de productiviteit van lokale telers te verbeteren.

Projecten onder SeedNL richten zich op training van telers om betere gewassen te telen en om daarmee meer inkomen te genereren. In de projecten is er expliciet aandacht voor de beschikbaarheid van goede zaden. Om dit te realiseren, wordt aan goede, praktische regels gewerkt die nageleefd kunnen worden. Het samenwerkingsverband bestaat uit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Plantum de branchevereniging voor bedrijven werkzaam met zaden en jonge planten. 

Door te werken aan de beschikbaarheid, toegang en het gebruik van goed kwaliteitszaad van voedingsgewassen, wil SeedNL bijdragen aan de toegang tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel, het tegengaan van ondervoeding en het duurzaam verhogen van voedselproductie. "De kwaliteit van zaden en jonge planten is belangrijk om een goed gewas te realiseren en daarmee goede en ruime beschikbaarheid van producten. Optimale opbrengsten kunnen worden gehaald door goede zaden te combineren met de juiste teeltmethoden. Goede zaden en jonge planten dragen ook bij aan efficiƫnt gebruik van hulpbronnen door lokale boeren, het bevorderen van werkgelegenheid, veiliger en gezonder voedsel en het omgaan met de effecten van klimaatverandering", meldt de organisatie.

"SeedNL werkt naar een gemeenschappelijke agenda met de samenwerkende partners en andere relevante stakeholders om via samenhangende projecten deze doelen te bereiken."

Voor meer informatie:
Plantum
Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda
T: +31 (0) 182 68 86 68
F: +31 (0) 182 68 86 67
info@plantum.nl
www.plantum.nl

Publicatiedatum: