Calor Holland zorgt voor 'optimale uitkoeling door cascade inpassing bij bestaande installatie

JoGrow aangesloten op aardwarmte

Kwekerij JoGrow aan de Gasthuiswei te Kwintsheul is gespecialiseerd in het kweken van tropische groene kamerplanten en tevens lid van telersvereniging Decorum. Recent is de kwekerij aangesloten op het aardwarmtedoublet van Nature’s Heat aan de Hooghe Beer in Kwintsheul.

De bestaande verwarmingsinstallatie bestond uit diverse vloerverwarmingsgroepen en een aantal separate bovenverwarmingsgroepen. Gezien het feit dat bovenverwarmingssystemen in de regel een hoge retourtemperatuur genereren was een aanpassing van het bestaande systeem wenselijk om het rendement van de geleverde aardwarmte (het vergroten van de ∆T) zo hoog als mogelijk te maken.

Eigenaar John Grootscholten van kwekerij JoGrow en Jean-Pierre Schenkeveld van kasverwarmingsbedrijf Calor Holland kwamen direct na de aardwarmte-inpassing overeen om het verwarmingssysteem samen goed door te lichten. Een uitgebreide inventarisatie inzake het stookgedrag in combinatie met het teeltplan van JoGrow in de diverse afdelingen en de bestaande flows met aanvoer- en retourtemperaturen van alle kasverwarmingsgroepen resulteerde via de engineeringsfase in een plan van aanpak. Vervolgens is het plan van aanpak met de automatiseerder besproken waarna de uitvoeringsfase kon aanvangen.

Ondanks dat het stookseizoen nog maar net is aangevangen en de data van een compleet stookseizoen een goed beeld gaat geven van de gemaakte wijzigingen is de verwachting dat de ∆T over de geothermische wisselaar met ca. 10 tot 20 % zal toenemen.

Door de aansluiting op aardwarmte en het optimaliseren van de bestaande verwarmingsinstallatie is kwekerij JoGrow vanaf heden 100% vrij van CO₂-emissie, er wordt derhalve geen aardgas meer verstookt. Bovenop dit feit nemen de planten van de kwekerij ook nog CO₂ (OCAP) op.

Voor meer informatie:
Calor Holland B.V.
Nijverheidsweg 20P
2821AW Stolwijk
+31 182 604 871
www.calorholland.com
sales@calorholland.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.