United Genetics Seeds presenteert nieuwe rassen kastomaten

"Omschakeling naar doordragende rassen op groeiende markt beschermde tomatenrassen"

Van 12 tot 30 augustus verwelkomde United Genetics Seeds al haar partners tijdens een velddag in Hollister, Californië. Aan dit jaarlijks terugkerende evenement namen partners uit Zuid-Afrika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië, Brazilië en uit de Verenigde Staten deel.

Dit jaar konden de bezoekers voor het eerst kennismaken met het United Genetics (UG) veredelingsprogramma voor doordragende tomatenrassen. Dit programma vindt tegelijk plaats met een  programma in Italië. Er worden meer dan 60 rassen getest, variërend van ronde tomaten tot vlees-, cherry- en cocktailtomaten. 

Groeiende markt
“De afgelopen jaren zien we een toename van het aantal beschermde tomatenrassen op de markten waar UG actief is. Op markten die eerst werden gedomineerd door struiktomaten is sprake van een omschakeling naar doordragende stamtomaten vanwege de langere teeltcyclus en soms ook vanwege de betere smaakeigenschappen. Als onderdeel van Kagome, dat een verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel voor de tomatensector biedt, markeert deze proef een belangrijke mijlpaal voor onze locatie hier in Hollsiter," zegt productmanager Michael McDaniel.

Het veredelingsprogramma in de Verenigde Staten is gericht op doordragende tomatenrassen om telers in onder meer Mexico te ondersteunen, waar hoge opbrengsten en resistente eigenschappen belangrijk zijn. Het programma in Italië is daarentegen meer gericht op tros-, cocktail- en smaaktomaten om telers in Europa te ondersteunen, een markt waar smaak een steeds belangrijkere stuwende factor is. Met deze synergie in teeltprogramma's verwacht het bedrijf telers in zowel Noord- als Zuid-Amerika nieuwe alternatieven aan te kunnen bieden. 

‘Sukita’
Sukita is een doorbloeiende mini-pruimtomaat met een gewicht van 18 tot 20 gram. Het ras geeft stevige vruchten die zeer goed bestand zijn tegen barsten en heeft een hoge groeikracht. Telers kunnen profiteren van haar TYLCV-, ToMV-, Fusarium race 0-1-, For- en MaMiMj ziektepakket. Sukita is één van de rassen die in Spanje door United Genetics Seeds wordt geïntroduceerd.

Voor meer informatie:

United Genetics Seeds
info@unitedgenetics-usa.com 
www.unitedgenetics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven