Rusland: Uitbreiding Sun Valley opgeleverd

Het kassencomplex Sun Valley, gelokaliseerd in Kislovods, is recentelijk uitgebreid met twee kassen van in totaal 6,4 hectare. In het eerste kascomplex, welke in 2017 geopend is, wordt op een oppervlakte van 7 hectare tomaten-, sla- en babyleafteelt geteeld. De nieuwe kassen zijn ingericht voor de tomatenteelt.

In het eerste kascomplex zijn de sla- en tomatenkas met elkaar verbonden door een grote verwerkingsschuur, waar de producten uit de sla- en tomatenkas worden gesorteerd en ingepakt. Nu zijn er aan de andere kant van deze schuur twee kassen met een totaal oppervlakte van 6,4 ha. bijgebouwd.

In tegenstelling tot de eerder gerealiseerde tomatenkas is deze keer gekozen voor de toepassing van groeilicht in beide kassen. Daarnaast is de capaciteit van de watertechnische ruimtes en het ketelhuis vergroot om zo de verdubbeling van de teelt aan te kunnen.
Nu is er meer ruimte voor de opkweek. Want waar eerder de jonge tomatenplanten in een aparte ruimte werden opgekweekt, is hier nu ruimte voor gereserveerd in de nieuwe kas. De jonge planten worden opgekweekt op eb en vloed tafels, waarna ze willekeurig over de drie tomatenkassen verspreid zullen worden.

Tijdens de uitbreiding was Certhon verantwoordelijk als turnkey leverancier. De kas, verwarming-, koeling- water-, en elektrische installaties zijn door Certhon ontworpen en ge├»nstalleerd. 

Voor meer informatie:

Certhon
0174-225080
www.certhon.com
info@certhon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.