Italiaanse courgettes en asperges

Na regen komt zonneschijn en asperges in de herfst

In het gebied rond Foggia, in Italië, heeft het sinds begin juli niet meer geregend. De eerste lading courgettes waren daardoor hoofdzakelijk bestemd voor de verwerkende industrie, hoewel de versmarkt eind juni/begin juli een goed moment doormaakte. Het oogsten van de tweede lading begint deze week en het grootste deel van de courgettes wordt geëxporteerd. Van september tot begin november zal er ook 40 ton asperges op de markt worden gebracht.

"We hebben de groene courgette geoogst tussen begin juni en 20 augustus. In die periode was de vraag vanuit de versmarkt ook goed", meldt Giovanni Pasquariello, eigenaar van Azienda Agricola Pasquariello Giovanni in Carapelle.

"We staan op het punt te starten met het oogsten van de courgettes afkomstig uit de tweede serie en de verwachting is dat dit doorgaat tot november. We verwachten courgettes van goede kwaliteit met een lengte van 14-21 cm en een prijs van €0,60 à €0,70 per kilo."

De gecultiveerde gebieden zijn min of meer hetzelfde gebleven als vorig jaar. "We hebben in juli een paar ladingen naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd en de volumes zouden moeten toenemen. We hebben pakketten van 2 of 4,5 kg beschikbaar."

Met betrekking tot de problemen rondom de Brexit merkt de teler op dat hij met de verschillende importeurs zal moeten praten over hoe het verder moet.

Asperges in de herfst
"We beginnen deze week ook met het oogsten van asperges. Vanaf begin november wordt ongeveer 40 ton afgezet, zowel in Italië als in het buitenland."

Voor meer informatie: 
Giovanni Pasquariello
Cell.: +39 328 9126249
Azienda Agricola Pasquariello Giovanni
C.da trionfo 1
71041 Carapelle (FG)
Email: agricolapasquariello@alice.it 
Web: www.agricolapasquariello.it 
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven