Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Koppert Cress kiest opnieuws voor LED-verlichting Oreon

Al sinds 2010 werkt Koppert Cress met Oreons LED-verlichting. Naast goede kwaliteit- en groeiresultaten dragen de lampen op een positieve wijze bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. "De led-lampen zijn zeer efficiënt en de geproduceerde warmte kan door het unieke koelsysteem volledig worden hergebruikt. Voor ons een oplossing die perfect aansluit bij onze duurzame strategie", aldus Rob Baan, directeur van Koppert Cress.


Foto genomen bij de feestelijke opening van de Cas Spijkerskas

Oreon is trots dat Koppert Cress voor haar nieuwe kas opnieuw voor Oreon heeft gekozen. “Koppert Cress was in 2010 één van de eerste tuinbouwbedrijven in de wereld die in haar nieuwe kas volledig overging op ledverlichting. Sindsdien zijn wij met hen meegegroeid. De installatie in de Cas Spijkerskas is alweer de vierde uitbreiding die door PB-Tec bij Koppert Cress wordt geïnstalleerd. Dat zegt iets over Koppert Cress over PB-Tec maar natuurlijk ook over onze verlichting,” vertelt Jan Mol, directeur van Oreon. 

Dit keer heeft Koppert Cress gekozen voor een nieuw spectrum, specifiek ontwikkeld voor de Cressen die zij in de nieuwe kas gaan telen. “Dat is voor ons geen probleem” zegt Twan Mennink, CTO van Oreon. “Wij kunnen in principe ieder spectrum maken”. Er bestaat een aantal standaard lichtrecepten die zich in onderzoek en in de praktijk boven bepaalde gewassen hebben bewezen maar wanneer een klant een speciale wens heeft kunnen wij dat ook leveren”.  

24 mei jl. is de nieuwe Cas Spijkerskas feestelijk geopend in aanwezigheid van ruim 350 gasten uit de tuinbouw, politiek, overheid en gezondheidszorg. Het evenement was tevens een mooie gelegenheid om fondsen te werven voor Muziekstudio “Muziekids” in het Prinses Maxima Ziekenhuis en Stichting de Zaaier. In totaal heeft de avond ruim € 74.000 voor beide goede doelen opgeleverd.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
De Poel 1
2681 MB Monster
T: +31(0)174 24 28 19
F: +31(0)174 28 32 52
www.benelux.koppertcress.com


Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
Netherlands
T: +31 30 760 0660
info@oreon-led.com
www.oreon-led.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven