Veiling bij openingsfeest levert €74.085,-- op

Koppert Cress opent nieuwe Cas Spijkerskas

Afgelopen vrijdag 24 mei heeft Koppert Cress hun nieuwe 7000m2 grootte Cas Spijkerskas geopend. Ruim 350 gasten uit de tuinbouw, overheid, politiek en gezondheidszorg waren aanwezig. Tijdens Het Goede Doelen Gala werd een veiling gehouden die €74.085,- heeft opgeleverd.Het evenement was een mooie gelegenheid om fondsen te werven voor Muziekstudio “Muziekids” in het Prinses Màxima Ziekenhuis en Stichting de Zaaier. De gasten genoten, aan gesponsorde tafels, van een prima verzorgd diner. Ze waren in de gelegenheid te bieden op de door tal van tuinbouwgerealteerde bedrijven en personen gedoneerde kavels.

Na een wervelende show met zang, dans en muziek en een optreden van o.a. George Baker, die zong over een Little Green Cress, was de officiële opening. Rudolph van Veen, die hiermee zijn leermeester eerde, onthulde de naam: Cas Spijkerskas. Rob Baan, directeur Koppert Cress: “Tuinbouw en gastronomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hiermee willen we eer brengen aan deze iconische figuur in de Nederlandse gastronomie.”

Rudolph van Veen, die in 2006 de eerste “nieuwe” kas opende, had het idee voor deze naam bij Baan aangeleverd. Beiden koesteren goede herinneringen aan deze nestor van de kookkunst. “Regelmatig wanneer we zitten te filosoferen, dan sluiten we af met een Spijkers’ “Voilà”. De vernoeming is in overleg en goedkeuring van de nabestaanden van Spijkers.

Stichting de Zaaier
Stichting de Zaaier is een initiatief van enkele Westlandse ondernemers, die zich het lot aantrokken van de erbarmelijke leefomstandigheden van de bevolking in Noordoost Congo. Hierbij wilden zij met de kennis uit het Westland de bevolking in eerste instantie ondersteunen op agrarisch gebied. Wat begonnen is als een kleinschalig initiatief, is langzaam uitgegroeid tot een middelgrote stichting met een landelijke uitstraling.

Stichting Muziekids
De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Onder professionele begeleiding kunnen ze muziek (leren) spelen en/of beluisteren. De missie van Stichting Muziekids is het ‘aangenamer maken van het verblijf van kinderen in zorginstellingen door middel van muziekbeleving’.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
De Poel 1
2681 MB Monster
T: +31(0)174 24 28 19
F: +31(0)174 28 32 52
www.benelux.koppertcress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven