Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brede aanpak trips in aardbei

De druk van trips in aardbei is gigantisch hoog. Zowel biologische als geïntegreerde bedrijven hebben het zeer moeilijk. Biobest-adviseur Jurgen Bouveroux roept telers op om alles uit de kast te halen om trips te bestrijden. “Maar altijd in nauw overleg met uw eigen adviseur.”

De meeste bedrijven maken al gebruik van Amblyseius-System. Een prima basis, meent Jurgen. Wel wijst hij erop dat A. cucumeris enkel de eerste fasen van de levenscyclus bestrijdt. “Roofmijten prikken alleen trips in het eerste larvenstadium aan. Door de explosie van afgelopen weken, bevinden zich echter ook veel volwassen plaaginsecten in het gewas. Hier kan cucumeris helaas niks mee. Aanvullende acties zijn dus nodig.”

Amblyseius-System blijven herhalen
De adviseur pleit daarom voor het gebruik van Bug-Scan vangplaten en de inzet van Orius-System. Let op: beiden zijn aanvullende handelingen. Cucumeris blijft zeker onmisbaar en herhaling nodig. “Ik adviseer telers om deze roofmijt wekelijks tussen het gewas te strooien. Leidraad is 150 tot 250 cucumeris mijten per lopende meter. Daarnaast doen telers er goed aan om vangplaten op te hangen. Deze vangen de vliegende, adulte tripsen weg."

Starten met Orius-System
De volwassen exemplaren zijn een smakelijke prooi voor Orius. Deze roofwants verorbert alle stadia van trips. Jurgen: “Het is belangrijk om nu zo snel mogelijk Orius-System te introduceren. De dagen lengen en met de hoge temperaturen in het vooruitzicht zijn de omstandigheden erg gunstig voor deze roofwants. Neem voor een juiste dosering altijd contact op met uw Biobest adviseur. Afhankelijk van de situatie op uw bedrijf kan hij of zij de beste werkwijze bepalen. Door roofwantsen te combineren met roofmijten en vangplaten kunnen we trips in de volle breedte bestrijden.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Publicatiedatum: