Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eugenseed Genetics

Italiaans veredelingsbedrijf komt met nieuwe midiplum tomaat

Onlangs heeft er een evenement ter promotie van de Endevory midiplum-tomaten plaatsgevonden in Siciliƫ. Het gaat om een ras, ontwikkeld door het Italiaanse Eugenseed Gemetics, dat geschikt is voor zowel lange wintercycli als korte zomercycli.

Onlangs is er een speciale Open Dag georganiseerd om de Siciliaanse telers kennis te laten maken met dit ras.

"Endevory past zich goed aan, wat erg belangrijk is als we rekening houden met de extreme omstandigheden waarmee gewassen te maken krijgen, zoals extreme temperaturen en ziektes", laat het veredelingsbedrijf weten. "Bovendien is gebleken dat Endevory zeer tolerant is ten opzichte van TYLCV."

Het evenement werd georganiseerd bij Cunsolo Chiara Gaetana. Pierpaolo Pivatelli van EugenSeed Genetics: "Het ras heeft een diepe heldere kleur, een uitstekende zuur-suiker-verhouding en een smaak die ook in de zomer onveranderd blijft, wanneer de temperaturen meestal het suikergehalte aanzienlijk verlagen. De rachis is stevig en zeer regelmatig en geeft over het algemeen 12-14 tomaten met een gewicht van elk 20- 25 gram. De internodes zijn kort en de opbrengst is uitzonderlijk."

Video-interview met Pierpaolo Pivatelli (in Italiaans)

"Onderzoekers hebben het goed gedaan. We waren al jaren op zoek naar een ras als Endevory, een ras dat het goed zou doen in de warme en droge zomermaanden, maar we wilden ook een stevige plant die aan de verwachtingen van de telers kon voldoen. Endevory stelde niet teleur", zegt Pivatelli.

"We hebben de feiten getoond aan de vele bezoekers die aanwezig waren op onze Open Dag. Endevory is bestand tegen scheuren, het heeft een uitstekende consistentie en een opmerkelijke lange houdbaarheid in de naoogst. De bevestiging van het grote succes van Endevory hangt ook samen met de waardering van de consumenten die de smaak en geur en de bijzondere en intense rode kleur op prijs stelden", concludeert Pivatelli.

Voor meer informatie:
Eugenseed Genetics 
Tel.1: +39 0442 320422
Tel.2: +39 348 3383583
Fax: +39 0442 320444
Email: info@eugeenseed.it 
Web: www.eugenseed.it

 

Publicatiedatum: