Ton Smolders over kistentransporter van Engels Machines:

"Efficiënt asperges oogsten op elke ondergrond"

De teelt van groene asperges ondervindt een toenemende belangstelling in de Mediterrane landen. Om aan de stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige groene asperge te voldoen in een markt waar arbeid in toenemende mate een rol speelt, wordt ingezet op efficiëntie van het personeel. De teelt van groene asperge heeft zich ook ontwikkeld op percelen met zwaardere fysiologische eigenschappen en contouren. Ook onder zware veldomstandigheden is een hoge mate van efficiëntie van groot belang. De asperge oogster moet zich geheel kunnen focussen op de oogst van het product waardoor hij veel stengels per uur kan oogsten.

Een zeer effectieve hulp voor het oogstpersoneel is de kistentransporten van Engels Machines. De kistentransporter is speciaal ontworpen om ook onder zeer moeilijke omstandigheden het geoogste product uit het veld te transporteren. De kistentransporter is elektrisch aangedreven en door middel van sensoren zelf sturend. De machine operator is zodoende in de gelegenheid in hoog tempo het geoogste product te verzamelen. De oogst wordt door een 4-tal collega’s uitgevoerd die enkel de aspergestengels hoeven te oogsten en vervolgens het geoogste product in bundels op het bed afleggen. De machine operator verzameld dit product vervolgens met behulp van de kistentransporter.

Deze oogstmethode is zeer efficiënt op hellingen, stenige percelen en leem/klei gronden. De beide aangedreven front wielen zorgen voor een grote tractie op elke ondergrond. Door de balancerende achteras hebben  alle 4 de wielen ten alle tijden een goed bodemcontact wat zorgt voor een stabiele voortbeweging van de machine.

Het ontwerp van de machine biedt de mogelijkheid om deze breed in te zetten. Naast de oogst van groene asperge is de kistentransporter een efficiënte hulp in veel gewassen die in rijen worden geteeld. Door gebruik te maken van de optie om automatisch te sturen en de duurzame accuduur zorgen ervoor dat loopwegen worden beperkt en bediening zeer eenvoudig is.

Voor meer informatie:
Engels Machines
Ton Smolders
Maasbreeseweg 19
Panningen, Nederland
Tel. +31 (0)77 307 4588
info@engelsmachines.nl
www.engelsmachines.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven