Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteit van Giessen kiest voor LED-toplicht in onderzoeksproject

De plantenveredelingsafdeling van de Universiteit van Giessen heeft BLV uitgekozen om de onderzoekskas uit te rusten met LED-belichting. De LED armaturen met passend spectrum passen volgens de onderzoekers perfect binnen het onderzoeksproject.

"Op de Universiteit van Giessen onderzoeken we het gebruik van voedingsstoffen door verschillende koolzaad- en tarwegenotypen onder veld- en kasomstandigheden. Voor ons onderzoek is het belangrijk dat de resultaten van de kas vergelijkbaar zijn met de situatie in het veld", verklaart Dr. Andreas Stahl, projectleider van het onderzoek.

"De BLV LED-belichting helpt ons om de groei van kasgewassen zodanig te sturen dat deze overeenkomt met de veldomstandigheden. Door de gecontroleerde omstandigheden in de kas kunnen we goed inzicht krijgen in de voedingsstoffen opname die onder veldomstandigheden niet kunnen worden gegenereerd".

BLV werkt met een eigen team van ingenieurs en wetenschappers voortdurend samen aan oplossingen die een verschil maken voor de glastuinbouw in de praktijk en de wetenschap. Met de recente introductie van nieuwe LED-oplossingen biedt BLV meer dan alleen conventionele oplossingen. Het LED-portfolio bestaat zowel uit topbelichting, tussenbelichting en oplossingen voor de meerlagenteelt.

De toplichtarmaturen die in het Giessen-onderzoeksproject worden toegepast maken deel uit van een productserie met tien verschillende spectra. De spectra zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met verschillende soorten groenten, fruit en bloemen. Het portfolio biedt oplossingen voor elke groeifase: van kiem tot productie.

Voor meer informatie:
BLV
Muenchener Strasse 10
85643 Steinhoering
Duitsland
www.blv-licht.de

Publicatiedatum: