Pete Hoekstra maakt kennis met Nederlandse tuinbouw

In de aanloop naar de Global Entrepreneurship Summit (GES) bracht de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra op 1 mei een bezoek aan het World Horti Center. Centrale thema’s op de GES zijn voedsel, water, energie en gezondheid. Dutch Greenhouse Delta is voor de hortisector het centrale aanspreekpunt voor deze internationale top. Om alvast kennis te maken met het glastuinbouwcluster, was Hoekstra door Dutch Greenhouse Delta uitgenodigd. 

Het bezoek van ambassadeur Pete Hoekstra eindigde in de All Climate Greenhouse in het World Horti Center. Foto: Rolf van Koppen Fotografie 
 
Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, werd met zijn delegatie ontvangen door Eric Egberts, CEO van Dutch Greenhouse Delta, en Erwin Cardol, directeur van World Horti Center. In een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van Nederlandse tuinbouwbedrijven kwamen de Nederlandse en Amerikaanse vraagstukken over tuinbouw aan bod. Het handelsklimaat tussen beide landen was het centrale thema.
 
Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta: "Hoekstra was zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van de Nederlandse tuinbouw. Ook vroeg hij ons hoe we de Nederlandse tuinbouwsector wereldleider kunnen laten blijven. Daarnaast hebben we gesproken over de eigen Nederlandse productie versus de import van versproducten. Tot slot hebben we vanuit DGD de wens kenbaar gemaakt om meer samen te werken met Amerikaanse partijen als het gaat om vertical farming. Dat is in de VS flink in opkomst."
 
Andere deelnemers aan het rondetafelgesprek waren Mike Vermeij (BOM Group), Maren Schoormans (Priva), Evert Hamblok (Koppert Biological Systems), Klaas de Haan (Axia Seeds) en Mart Valstar (Best Fresh Group). 
 
Na het rondetafelgesprek maakte het gezelschap een tour over de beursvloer in het World Horti Center, waar andere leden van DGD verschillende korte pitches hielden. Pete Hoekstra leerde meer over de Nederlandse tuinbouwambities van DOOR, Floricultura, Dümmen Orange, Certhon, Dutch Greenhouses en SPX Flow. Tot slot namen ze een kijkje in de All Climate Greenhouse, waarin de teeltomstandigheden van waar ook ter wereld gesimuleerd kunnen worden.

Het bezoek van de Amerikaanse delegatie werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven