Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kassenteelt omvat circa twintig hectare

Oogststart voor aardbeien uit het Rheinland

Onlangs heeft men in het Duitse Rheinland de eerste aardbeien geoogst. Daarop wijst het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' in Bonn.

De eerste rode aardbeien werden in kassen in het Rheinland geoogst. Het Rheinland is Duitslands belangrijkste teeltgebied van vroege aardbeien. Zo omvat het areaal van aardbeien in kassen bijna twintig hectare. De aardbeienteelt in folietunnels vindt op een aanzienlijk groter oppervlakte plaats. Met iedere warme dag zal de oogst nu groter worden, zodat de consumenten zich kunnen verheugen op lokaal geproduceerde aardbeien.

Door de teelt in kassen en folietunnels worden de aardbeien beschermd tegen vocht. Hierdoor kunnen behandelingen met gewasbeschermingsmiddelen tegen schimmelziektes bespaard blijven. Aangezien de aardbeien beschermd zijn tegen de wind en het weer, zijn ze van een uitstekende kwaliteit.

Aangezien de fruittelers er veel extra werk aan hebben, moeten aardbeien uit de kas een hogere prijs opbrengen dan aardbeien uit de volle grond. De Duitse aardbeien zijn vanwege hun duidelijk betere smaak een hogere prijs waard dan de importproducten. Vanwege de korte transportafstanden kunnen er andere rassen geteeld worden, die vooral op smaak en niet op stevigheid geselecteerd worden.

Duitse aardbeien moeten echter ook een hogere prijs opbrengen dan de aardbeien uit veel zuidelijke landen aangezien de loonkosten voor de oogst aanzienlijk hoger liggen. Voordat de aardbeienoogst uit de volle grond begint, zal nog een tijdje duren.  

Publicatiedatum: