Richard van der Sande, Certhon

“Werken bij een kassenbouwer is sexyer dan de meeste buitenstaanders denken”

Tholen - Kassenbouwers, installateurs en andere toeleveranciers van de tuinbouw beleven drukke tijden in Nederland. Aan bijna alle functies is een tekort om de vraag aan te kunnen. En bovendien is de vraag naar hoog technisch gekwalificeerd personeel relatief groter dan een aantal jaren geleden. Bij Certhon merken ze dat ook. Inmiddels heeft meer dan 70% een HBO of universitaire opleiding binnen de organisatie. En dat is, naast goede vakmensen, nodig. Klanten stellen hogere eisen dan ooit aan de techniek. Die kennis is in huis. Om aan de capaciteit te voldoen, wordt van alles uit de kast gehaald.

Ralph van der Zwaan, calculator bij Certhon

De eerste weken
We spraken met Ralph van der Zwaan. Sinds anderhalve maand werkt hij als calculator bij Certhon. Hij komt uit een totale andere wereld en regio. Voorheen werkte hij in de Alblasserwaard in de industrie.

Wat is je opgevallen in deze eerste weken bij Certhon?
Ralph: ”Ik kan hier mijn ei wel kwijt. Ik verbaas me steeds weer over de technisch complexe vraagstukken. De innovatiekracht brengt dit automatisch met zich mee. Ik voel me, meer dan ooit, uitgedaagd. Het is echt veel meer dan alleen een combinatie van glas en staal.” Toen hij op zoek was naar een nieuwe werkgever, was dat ook precies de hoofdreden om op zoek te gaan. Ralph zocht eigenlijk zowel de verdieping als de verbreding van kennis. Dat kan bij Certhon. 

En qua cultuur?
Ralph: ”Tja. Ik kom zelf uit het Westland. Dat scheelt misschien. Ook al vind ik niet dat het zo anders is dan bij met mijn vorige werkgever.”


Richard van der Sande

Richard van der Sande, Certhon: "Ik durf wel te zeggen dat de kassenbouw een walhalla is voor techneuten. Innovatie is immers de drijvende kracht van de Nederlandse kassenbouw. Bij Certhon werken inmiddels collega’s afkomstig uit twaalf verschillende landen. Dat geeft een mooie dynamiek met verschillende culturen. Er wordt intern steeds meer Engels gesproken, maar we behouden onze Westlandse cultuur. Dat kan hand in hand. En dat willen we ook..   ”

Voor meer informatie:
Certhon
Richard van der Sande
ABC Westland 555
Poeldijk
T: 0174 225080
E: richard.vd.sande@certhon.com
www.certhon.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven