Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verzeker uw aardwarmteproject voor een misboring"

Boren naar aardwarmte om te verduurzamen, daartoe zijn telers zeker bereid. Maar bij zo'n investering komen ook flinke risico's kijken, wat te denken bijvoorbeeld van een misboring en het uitblijven van productie. Met 'Risico’s dekken voor aardwarmte' (RNES Aardwarmte) komt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met een regeling die bedrijven verzekert tegen de risico's van een misboring. De regeling opent op 1 april 2019.

"U betaalt vooraf een premie en krijgt in ruil daarvoor een vergoeding wanneer een boring een teleurstellend resultaat heeft. Met deze regeling stimuleren het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat het gebruik van aardwarmte als duurzame energiebron", valt te lezen bij RVO. 

RNES Aardwarmte aanvragen?
Het indienen van een aanvraag kan van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020 17.00 uur. Het beschikbare budget is € 66,6 miljoen.

Voor meer informatie:
Risico's dekken voor aardwarmte 2019

Publicatiedatum: