Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asperges met zeven Michelinsterren in Zwitserland

Het begint inmiddels een echte traditie te worden: de jaarlijkse ‘asperge-bedevaart’ die de Limburgse sterrenkok René Brienen naar de bekende Hostellerie am Schwarzsee in het kleine Zwitserse dorpje Schwarzsee maakt. Dit jaar gaat hij van 12 tot 14 april, voor de achtste keer, en net als voorgaande jaren wordt Brienen daarbij vergezeld door een keur aan Nederlandse collega sterrenkoks.


René Brienen staat klaar voor een nieuwe aspergebedevaart in de Zwitserse Alpen.

Deze achtste editie mag Schwarzsee maar liefst zeven Michelinsterren begroeten. Dat zijn, naast de eigen ster van René Brienen, Martin Kruithof (De Lindenhof, **), Erik van Loo (Parkheuvel, **), Erik de Mönnink (De Swarte Ruijter, *) en Yuri Wiessen (Restaurant Wiesen, *). En dan zijn er ook nog de meesterkoks Michel Lambermon en Hein Willems.

De totale keukenbrigade bestaat uit maar liefst twaalf koks, die als taak hebben om de bijna 160 gasten een zeven-gangen aspergemenu te bereiden, uiteraard met speciaal daarvoor meegebrachte Limburgse AA1 asperges. Van de gasten bestaat bijna de helft uit Nederlanders, die met een speciale touringcar de reis van Limburg naar Schwarzsee maken.

Eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee: ‘We kijken uit naar deze nieuwe editie van ons Limburgs/Zwitsers aspergefeest. Het is geweldig om hier in ons huis zo veel bekende Nederlandse chefkoks een heel weekend aan het werk te mogen hebben’.

Publicatiedatum: