Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste oogst van op water geteelde groenten in Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn de eerste sla en kruiden geoogst in de TAPKIT-kassen die EZfarm heeft gekocht. Het is de eerste keer dat in deze relatief nieuwe kassen wordt geoogst onder zulke koude omstandigheden.

Teshuva Agricultural Projects (T.A.P.) is de leverancier van de TAPKIT - een hydroponic kas van 500 m2 die in drie verschillende versies beschikbaar is, afhankelijk van het klimaat van het project. CEO Avner Shohet: "In koudere klimaten zoals in Zuid-Korea hebben we de kas aangepast met een dubbele laag polyethyleen. De warme lucht tussen de twee lagen zorgt ervoor dat het binnenklimaat warm genoeg blijft om gewassen te kunnen laten groeien. In de zomer zullen we een Roots-systeem installeren, dat in de zomer koel water levert en in de winter warm water, zodat er het hele jaar door de perfecte temperatuur is."

EZfarm kocht twee kassen als testlocatie. Ze zijn de exclusieve distributeur van T.A.P.'s in Korea en zullen de kassen in het hele land gaan verkopen. Avner: "De installatie werd een maand geleden voltooid en de kas heeft in de afgelopen drie weken veel bezoekers getrokken die erg enthousiast waren over de kwaliteit van zowel de systemen als de productie."

In Korea telen sommige telers groenten in reguliere kassen, maar de meerderheid groeit buiten. Vanwege de koude winters is het telen van groenten op deze manier alleen 's zomers mogelijk. Avner zegt dat het het belangrijkste doel van de TAPKIT is om een betaalbare oplossing te zijn voor kleine telers.

Nu alle drie de varianten van de TAPKIT operationeel zijn - die voor koude klimaten in Zuid-Korea, die voor subtropische landen in landen als Israƫl en die voor tropische gebieden in de Filippijnen en binnenkort op Mauritius, is T.A.P. is op zoek naar extra distributeurs in verschillende landen.

Voor meer informatie:
Teshuva Agricultural Projects
60 Nof Harim St., Olesh, 42855 Israel
+972-9-8940507
+972-50-7922579
+1-201-5803003
office@taprojects.com
www.taprojects.com
Publicatiedatum: