Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biobest over PreFeRal WG:

"Extra wapen tegen wittevlieg"

In het voorjaar zien tomatentelers langzaam maar zeker de druk van wittevlieg toenemen. Vaak is een roofwants als Macrolophus pygmaeus nog niet op volle sterkte. Het biologische middel PreFeRal vormt in dat geval een waardevolle aanvulling, meent Biobest.

“PreFeRal bevat sporen van de schimmel Isaria fumosorosea en werkt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om het juiste moment te kiezen om het middel toe te passen, bijvoorbeeld aan het eind van de dag”, vertelt Biobest-adviseur Stefan Bohté. Als het voldoende vochtig is, kunnen de sporen goed kiemen. De schimmel infecteert daarna verschillende stadia van de wittevlieg en doodt deze.

Pleksgewijs of vollevelds
De biologisch insecticide bestrijdt verschillende soorten wittevlieg, zowel de kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum) als de tabakswittevlieg (Bemisia tabaci). Stefan: “We zien de laatste jaren de plaagdruk in de tomatenteelt toenemen. Is de kaswittevlieg onder controle, dan kan de tabakswittevlieg weer opkomen. Die laatste brengt veel schadelijke virussen over. Telers die vorig jaar PreFeRal enkele keren toepasten, merkten dat het middel goed werkt tegen Bemisia. Omdat het een biologisch insecticide is, blijft de biologie in de kas intact. Telers kunnen het pleksgewijs of in de hele kas toepassen, afhankelijk van de plaagdruk.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com
Publicatiedatum: