Hoeveel water zit er in je substraat? Moet er extra bij of is verzadiging nabij? Paskal Monitoring Solutions, al bekend van hun DrainVision weegsysteem, heeft hier een oplossing voor ontwikkeld: de DrainVision Floor-Scale, een vloerweegschaal. "Je kunt het watergehalte in het substraat controleren en zo het groeiproces verbeteren. Ook biedt het mogelijk de kosten voor bemesting te verlagen", legt Joost van Rooij van Paskal uit. Mogelijkheden voor de vloerweegschaal liggen in zachtfruit, bloemen en de teelt van cannabis. 

Het nieuwe systeem is verkrijgbaar in verschillende maten en tokan tot een hoog gewicht nauwkeurig meten. "Het systeem meet de irrigatie, de draintiming en -hoeveelheid, evenals het zoutgehalte in de afvoer", laten de ontwikkelaars zien. 

"Controleer het watergehalte in de wortelzone en verbeter de groei", stelt Paskal Monitoring Solutiosn dat het DrainVision weegsysteem nu beschikbaar heeft voor zachtfruit, cannabis en bloemen.

Standalone
De DrainVision vloerweegschaal is een standalone systeem en vereist geen uitgebreide voorbereiding. "Je zet de weegschalen weg en telers kunnen aan de slag", aldus Joost. "Zo is het makkelijk de conditie van de planten te verbeteren."

De verzamelde gegevens worden direct naar de cloud verzonden en zijn online beschikbaar in een duidelijk en gebruiksvriendelijk platform op elk aangesloten apparaat: computer, tablet of mobiel.

DrainVision system; draadloze, cloud-gebaseerde irrigatiebewakingsoplossing

"We hadden een paar dagen problemen met de watertoevoer en het gewicht van het substraat daalde drastisch", zegt Zvi Winner van het teeltbedrijf Cropwiz. "We dachten dat het twee of drie dagen zou duren om het substraat weer verzadigd te krijgen, maar kwamen erachter dat het substraatgewicht nog steeds te laag was. Dat betekent dat DrainVision ons met deze gegevens heeft beschermd tegen een constant gebrek aan water."

Voor meer informatie:
Paskal Netherlands BV
Joost van Rooij 
Territory Manager
M. +31 (0) 6 53821545 
T. +31 (0) 252 769198
joost@paskal-group.com