Tholen - Wereldwijd worden er kassen uit de grond gestampt en die kassen worden steeds hoger. Goed voor het teeltklimaat, maar voordat er geteeld kan worden, moet die extra hoge kas er wel eerst staan. Een klusje voor de kassenbouwers, maar niet zonder goede hoogwerker. Daarom kocht Nongsheng Company tijdens de GreenTech dit jaar twee kassenbouwmachines van OMEGA.

Het gaat om twee OMEGA 408TS machines die door de Nederlandse fabrikant OMEGA zelf ontwikkeld en gebouwd zijn. De machines beschikken over een dubbel uitschuifbaar platform zodat er ook nog genoeg beweegruimte overblijft als veel gereedschap mee omhoog gaat. De machines zijn volledig bestuurbaar met dubbele joysticks en eenvoudig te stabiliseren met nivellering. “De track aangedreven schaarhoogwerker is bij uitstek geschikt voor de veelal lastige ondergrond die vaak op kassenbouwterreinen terug te vinden is, net als alle overige schaarhoogwerkers in het assortiment”, aldus Omega Group.

De hydraulische aandrijving is volledig gesloten door middel van twee zuigpompen met optionele non-marking tracks. Verder beschikt de OMEGA 408TS over een loskoppelbare control box, zitten alle elektrische, hydraulische en dieselonderdelen in afsluitbare vakken en voldoet de machine minimaal aan de eisen van EN280:2015. Tenslotte is er makkelijk een veiligheidsrails op te zetten met deze machines.

De machines zijn aangekocht door Shanghai Nongsheng Modern Agricultural Technology. Dit bedrijf realiseert grote glastuinbouwprojecten en introduceert buitenlandse technologie om de Chinese glastuinbouw verder te kunnen ontwikkelen.  In 2016 werd het bedrijf daarom distributeur van Visser China, terwijl dit jaar nog de distributierechten van Logitec Plus in China werden bemachtigd.

“Er lopen nog enkele aanvragen van Chinese kassenbouwbedrijven. Enkele jaren geleden was dat niet denkbaar geweest, maar de markt groeit hard”, aldus Omega Group uit De Lier. “Om ervoor te zorgen dat ze in China goed overweg kunnen met de machines, worden de machines voorzien van een uitgebreide gebruikershandleiding en indien gewenst bieden wij op locatie support en trainingen aan.” Met de aanschaf van twee kassenbouwmachines heeft Nongsheng nu de mogelijkheid om veilig op hoogte te werken om bijvoorbeeld schermingsinstallaties aan te leggen of om glas te zetten.

Voor meer informatie:
Omega Group
www.omegagroup.eu/
group@omegagroup.eu