Nieuwe rucola-variëteiten in januari 2019 naar de Amerikaanse markt

Rucola maakt tijdens de herfstperiode nog een groeicyclus door en Tozer Seeds America (Tozer) ontwikkelt en kweekt nieuwe rucola-variëteiten. Onlangs deelde Tozer mee dat verschillende nieuwe lijnen van rucola op de Amerikaanse markt zullen worden getest, te beginnen in januari 2019. De nieuwe lijnen zullen gericht zijn op de verbetering van meeldauwtolerantie, groeikracht, traag schieten en de opbrengst.

"Tozer loopt continu voorop bij het ontwikkelen en kweken van nieuwe rucola-variëteiten", zegt Kraig Kuykendall, sales manager van Tozer Seeds America. "Naast onze bestaande lijnen die zijn gekweekt voor meeldauwtolerantie en opbrengst, zijn we verheugd om begin volgend jaar verschillende nieuwe lijnen bij onze telers uit te testen."

Bestaande rucola-lijnen zijn Ares, Athena, Apollo en Aphrodite. Deze lijnen vertonen allemaal sterke resultaten met vergelijkbare groeikracht als standaardvariëteiten. Met verbeterde meeldauwtolerantie zijn deze variëteiten een ideale keuze voor hoofdseizoen- en herfstproducties. Tozer heeft deze lijnen ook gekweekt voor een langere houdbaarheid. "Ons belangrijkste doel is om de markt te leiden met constante variëteitsverbeteringen waarvan we hopen dat ze de teler en de eindconsument zullen helpen", zegt Kuykendall.

Tozer zei dat de selectie van rucola grote voordelen biedt voor zowel telers als retailers. Volgens het bedrijf bieden de variëteiten telers een krachtiger, trager 'schietende' plant met ziektetolerantie waardoor ze gemakkelijker kunnen groeien. Deze variëteiten bieden retailers ook verbeterde smaak en interessantere bladvorm en kleur, zeiden ze.

Tozer's rucola kweekprogramma begon eind jaren negentig van de vorige eeuw. Sinds de introductie van Voyager in 2004, 's werelds eerste benoemde variëteit van rucola, heeft Tozer gezegd dat het doorgaat met het introduceren van verbeterde rucolatypen met verbeterde kenmerken op het gebied van agronomie, post-harvest en consumentenuitstraling.

Voor meer informatie:
Megan Drews
Ph: +1 (262) 353-8427
megan@goldensunmarketing.com
www.tozerseeds.com/product-category/leaf/arugula


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven