"Jaren van onderzoek en praktische tests hebben geleid tot een armatuur dat voldoet aan alle verlichtingseisen van de glastuinbouw", zegt Ronald Gronsveld. "Het armatuur is door Rofianda zelf ontwikkeld, de LED-chip is door Seoul Semiconductors ontwikkeld in samenwerking met Marc Juarez, technisch directeur Europa." De versie 2 chip van Seoul is een ware kopie van zonlicht.

Volledig spectrum
In het armatuur worden Seoul led-chips gebruikt met een CRI> 97 en een CQS van 97. "Met een golflengte van 380nm tot 740nm is dit armatuur een ware kopie van zonlicht", legt Ronald uit. "In combinatie met de kleur van 5600K maakt dit het armatuur geschikt voor plantgroei, glastuinbouw in zijn algemeenheid, cannabisteelt, maar bijvoorbeeld ook meerlaagse, verticale teelt."

Het armatuur
Naast het optimale spectrum heeft dit armatuur nog een aantal andere voordelen, aldus Rofianda. Het armatuur wordt niet mechanisch of door water gekoeld, maar door natuurlijke convectie. Het is IK10 (schokbestendig) en IP66 (stof- en waterdicht). De twee buizen van elk 200W en 180 cm in lengte kunnen afzonderlijk worden geregeld, optioneel door DALI van 1-10V dimmen. De armaturen zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden. Met een hoogte van slechts 7,5 cm en een breedte van 25 cm kan het armatuur worden gebruikt in nieuwe en bestaande teeltsystemen.

Voor deze lancering zijn 100 testexemplaren beschikbaar tegen speciale prijzen.

Voor meer informatie:
Rofianda
info@rofianda.nl
www.rofianda.nl