Koppert Biological Systems:

"Breng de populatie macrolophus-roofwantsen op tijd op niveau"

In ‘tomatenland’ kijken we terug op een moeizaam seizoen als het gaat om ziekten en plagen. Dit heeft ondernemers en teeltverantwoordelijken behoorlijk wat stress opgeleverd; het was een hele klus om de teelt tot een goed einde te brengen, weet ook Koppert Biological Systems.

Vanwege de grote variatie in plantdata zijn sommige ondernemers momenteel nog aan de laatste weken van de teelt bezig. Andere bedrijven zijn aan het ruimen, en op sommige tuinen is men alweer bezig met de nieuwe oogst. Voor al deze bedrijven is het belangrijkste doel om de nieuwe teelt vrij te houden van ziekte en plagen. En dan vooral van de plagen die afgelopen seizoen voor de meeste ‘trammelant’ zorgden: Tuta absoluta en Nesidiocoris tenuis.

Opschroeven inzet per vierkante meter
Telers grijpen alle mogelijkheden aan om deze en andere indringers te lijf te gaan en invlieg te voorkomen,  wat ook absoluut noodzakelijk is. In de oude teelten is men bijvoorbeeld bezig met opruimschema’s, in nieuwe teelten worden startschema’s gehanteerd en zetten telers Isonet-T en Rollertraps in.

Deze aanpak zorgt er ook voor dat de opbouwtijd van Macrolophus pygmaeus flink is ingekort. Terwijl deze roofwants vorig jaar al bij de plantenkweker werd geïntroduceerd, gaan veel telers hier nu pas twaalf weken later mee aan de slag. "Door deze strategie missen zij echter twee generaties Macrolophus-roofwantsen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de aankomende inzet. Om ervoor te zorgen dat de wantsen optimaal hun werk kunnen doen, moet de populatie snel worden opgebouwd en op niveau worden gebracht. Concreet betekent dit dat het opschroeven van de inzet per vierkante meter een must is. Ook het aantal inzetrijen is van groot belang, net zoals goed bijvoeren. Nu preventief investeren, kan straks veel zorgen voorkomen", aldus het teeltadvies van Koppert.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.