Snoeiresten omzetten in energie

Snoeiresten omzetten in energie. Het Italiaanse Caeb agroenergy ontwikkelde een machine waarmee dat kan.

Antonio Perla samen met de machine tijdens Eima.

"Alles draait om de resten die overblijven na het snoeien. Deze halen we door onze machine, de zogenaamde ronde balenpers. In minder dan een minuut voltooit het de hele cyclus", zegt Antonio Perla van Caeb, die de machine op Eima tentoonstelde. Het bedrijf richt zich met name op de snoeiresten die overblijven van boomgaarden.

Het gewicht van de geperste baal varieert tussen 25 en 35 kg, afhankelijk van de instellingen. Alle geproduceerde balen kunnen worden omgezet in pellets door middel van extra apparatuur.

"Een ander interessant aspect is de toepassing waarmee de teler zijn eigen energiepotentieel kan berekenen. In de praktijk is het een kwestie van het invoegen van het type boomgaard, de hectares, het oppervlak, waarna de applicatie de energiebalans opstelt", zegt Perla.

"Ons systeem beantwoordt zelf een aantal vragen. Hoeveel energie heb ik in het veld, hoeveel kan ik verwarmen en hoeveel kan ik besparen? Wat ooit werd beschouwd als afval dat moest worden weggegooid, kan nu worden hergebruikt en kan leiden tot besparingen in termen van energiekosten."

Contact:
Caeb International
Via Botta Bassa, 22
24010 Petosino di Sorisole (Bergamo)
Tel.: (+39) 035 570451
Email: a.perla@caebinternational.it 
Web: www.caebinternational.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven